Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

ΔΙΑΜΑΧΗ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΣΚΟΠΙΩΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

 

Για διπλωματική διαμάχη Ελλάδας- ΠΓΔΜ με αφορμή το προσφυγικό κάνει λόγο η Bild σχολιάζοντας την δραματική κατάσταση στην Ειδομένη.

Η γερμανική εφημερίδα αναφέρθηκε στην διανομή των φυλλαδίων που έδιναν οδηγίες στους πρόσφυγες για να αποδράσουν στα Σκόπια, στους τρεις νεκρούς στα σύνορα των Σκοπίων και στα γκλομπ με τα οποία οι αρχές προσπάθησαν να ηρεμήσουν τους οργισμένους πρόσφυγες που έχουν παγιδευτεί στην περιοχή.

Παράλληλα αναφέρεται και στις νέες προκλητικές δηλώσεις που έκανε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, για τις Βρυξέλλες και τους πρόσφυγες.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός παραμονή της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής έσπευσε να κατηγορήσει τις Βρυξέλλες για πραξικόπημα αλλά και να αποκαλέσει τρομοκράτες τους πρόσφυγες.

«Οι ηγέτες της Ε.Ε ευθύνονται για το προσφυγικό ρεύμα προς την Ευρώπη και στόχος τους είναι να δημιουργήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης που θα καταπιούν τα κράτη μέλη», δήλωσε χθες ο Βίκτορ Ορμπάν που συνέχισε κατηγορώντας τις Βρυξέλλες για την πολιτική μετεγκατάστασης που ακολουθεί.

«Δεν θα αφήσουμε τις Βρυξέλλες να θέτουν εαυτόν υπεράνω του νόμου. 

Δεν θα τους αφήσουμε να μας φορτώσουν τους πικρούς καρπούς της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής που έχει κοσμοπολίτικο χαρακτήρα. 

Δεν θα φέρουμε στη χώρα το έγκλημα, την τρομοκρατία, την ομοφοβία και τον αντισημιτισμό που πυρπολεί συναγωγές», είπε.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου