Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Η ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ Ο ΟΟΣΑ!

 

Η έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) σημειώνει μια σημαντική παραδοχή πως η εφαρμογή συγκεκριμένων μνημονικών μέτρων ήταν λανθασμένη και πολλαπλάσια από άλλες χώρες. 

Προτείνει παράλληλα ένα ιδιαιτέρως σκληρό μέτρο!: Την επέκταση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) στο σύνολο των περιουσιακών στοιχείων που θα δηλώνονται στο περιουσιολόγιο, όπως αυτοκίνητα, καταθέσεις, ακίνητα εξωτερικού, κοσμήματα, έργα τέχνης κ.λπ.

Επίσης ο διεθνής οργανισμός τονίζει ότι το ποσοστό φτώχειας αυξήθηκε στο 1/3 του ελληνικού πληθυσμού από την αρχή της κρίσης θεωρεί πως για να ξεπεραστεί το πρόβλημα χρειάζεται γενναία ελάφρυνση του χρέους.

Τα μέτρα αυτά θα πρέπει να περιλαμβάνουν σημαντική επιμήκυνση, μεγάλες περιόδους χάριτος για τα τοκοχρεολύσια και μετατροπή των επιτοκίων των δανείων της ευρωζώνης προς την Ελλάδα από κυμαινόμενα σε σταθερά.

Η έκθεση, που δημοσιοποιήθηκε χθες, ανεβάζει επίσης το περσινό δημοσιονομικό κόστος του Προσφυγικού, το οποίο είναι σημαντικό για τη διαπραγμάτευση με τους πιστωτές μας, στα 600.000.000 ευρώ έναντι κυβερνητικής εκτίμησης για 450.000.000 ευρώ.

Ο ΟΟΣΑ τονίζει ότι η δημοσιονομική προσαρμογή ήταν υπερδιπλάσια στην Ελλάδα σε σύγκριση με την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία. Γι' αυτόν τον λόγο ζητεί, αν είναι δυνατόν, να αποφευχθεί πρόσθετη δημοσιονομική επιβάρυνση των πολιτών, να μειωθεί ο φορολογικός συντελεστής για τις επιχειρήσεις από το 29% και να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ στις επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου