Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

EΞΟΔΟ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΑΠΟ Ε.Ε. ΘΕΛΕΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΜΕΡΟΝ

 

Κατά της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση τάσσεται ο συντηρητικός πολιτικός που βοήθησε τον πρωθυπουργού Ντείβιντ Κάμερον να καταλήξει σε συμφωνία με τις Βρυξέλλες.

Πρόκειται για τον επικεφαλής της ομάδας του Βρετανικού Συντηριτικού Κόμματος στην Ευρωβουλή Σαϊέντ Καμάλ, τάχθηκε ανοικτά υπέρ του Brexit τονίζοντας η χώρα θα έχει ένα καλύτερο μέλλον εκτός Ε.Ε. «Μετά από πολλή σκέψη η προσωπική απόφασή μου είναι να ψηφίσω υπέρ της εξόδου από την Ε.Ε. όχι διότι πιστεύω πως ο Κάμερον έκανε κακή δουλειά (ενν. στην διαπραγμάτευση). 

Aλλά διότι θεωρώ ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον έξω από την Ε.Ε.» είπε ο Σαϊέντ Καμάλ, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που ανέλαβε την διαπραγμάτευση ανάμεσα στην κυβέρνηση του Λονδίνου και τις Βρυξέλλες, για τις μεταρρυθμίσεις που θα έπρεπε να υιοθετηθούν προκειμένου να μείνει η Βρετανία στην Ε.Ε.

Οπως σχολιάζουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η δήλωση του βρετανού διαπραγματευτή αποτελεί μια μεγάλη ηθική ήττα στην προσπάθεια του Κάμερον να υπερασπιστεί την άποψή του για παραμονή της χώρας στην Ε.Ε.. Ο Καμάλ δηλώνει οτι θα προτιμούσε μια πιο τίμια πολιτική μετανάστευσης για τους πολίτες χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης που θέλουν να εργαστούν και να μείνουν στη Βρετανία.
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου