Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «53+»

 

Ως νέο «έμμεσο μήνυμα» των «53», που έχει προκαλέσει προβληματισμό με τις όλο και συχνότερες παρεμβάσεις τους στο Μαξίμου, εκλαμβάνεται το νέο άρθρο της εσωκομματικής κίνησης στην ιστοσελίδα της με τίτλο «Νύχτες Ξεσηκωμού».

«Ας δούμε με λίγες ‘‘εικόνες’’ τι συμβαίνει αυτές τις εβδομάδες στη Γαλλία: Μια σοσιαλιστική κυβέρνηση προσπαθεί να εφαρμόσει μια αντεργατική μεταρρύθμιση. Ξεσπούν μαζικές διαμαρτυρίες στις οποίες τον τόνο δίνει η μαθητική και φοιτητική κοινότητα και μια στρατιά νέων ανέργων» σημειώνεται στο άρθρο. «Όλα αυτά ακούγονται μάλλον οικεία. 

Πράγματι, παρά τις υπαρκτές διαφορές τους, οι πλατείες της Αθήνας και της Μαδρίτης μοιάζουν να συνδέονται με τα γεγονότα της γαλλικής πρωτεύουσας» τονίζει. «Η κοινωνικοποίηση του ανοιχτού δημόσιου χώρου και η ανάπτυξη ενός αντι-κέντρου λήψης αποφάσεων, η χρησιμοποίηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ως εργαλείων κινηματικής σύνδεσης και διαβούλευσης, η αντιιεραρχική μαζική συγκρότηση αποτελούν ιστορικά προϊόντα μιας κινηματικής εξέλιξης, όχι τόσο μακρινής. 

Η Ιστορία δεν πετάει τίποτα» σημειώνεται ακόμη.πετάει τίποτα» σημειώνεται ακόμη. «Στο δικό της χωροχρονικό συνεχές, η ‘‘Νύχτα στο πόδι’’ έχει ξαγρυπνήσει πολλούς. Μεταξύ αυτών και την κυβέρνηση Ολάντ, η οποία επιχειρεί να κάμψει τη δυναμική του κινήματος με μια εξαιρετικά γνώριμη τακτική: λίγες ευνοϊκές νομοθετικές ρυθμίσεις για τους άνεργους νέους σε συνδυασμό με άφθονη καταστολή» προσθέτει η αρθρογράφος.

«Στον παγκοσμιοποιημένο αυτό καμβά, για να αφουγκραστεί κανείς τις αγωνίες, τους φόβους και τις επιδιώξεις ενός κινήματος, αρκεί να βολιδοσκοπήσει τον εαυτό του και τους οικείους του. Είναι ίδιες οι ανάγκες που μας σπρώχνουν στους δρόμους και τις πλατείες, ανεξάρτητα από το μήκος και το πλάτος στο οποίο κινητοποιούμαστε. 

Είναι, εν πολλοίς, ίδια και τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας. Τέλος, είναι ίδιος ο αντίπαλος. Αποκλείεται να μην τον αναγνωρίσετε. Συνήθως στο ένα χέρι κρατά ένα μαστίγιο και στο άλλο ένα καρότο» καταλήγει το άρθρο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου