Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΕΝΑΕΡΙΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ

 

Οι διακινητές υπόσχονται στους πρόσφυγες να τους μεταφέρουν εντός 24 ωρών από την Αθήνα στη Γερμανία.Η μεταφορά θα γίνεται με αεροπλάνο και φυσικά το κόστος είναι ανάλογο, ανέρχεται σε 3.500 ευρώ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Bild.

Από τότε που έκλεισε ο λεγόμενος «βαλκανικός διάδρομος» έχει γίνει μεν δυσκολότερο για τους πρόσφυγες να ταξιδέψουν από την Ελλάδα προς τη Β. Ευρώπη, αυτό όμως δεν εμποδίζει τους παράνομους διακινητές τους να επινοήσουν νέους τρόπους μεταφοράς τους. 

Tώρα πλέον προσφέρουν και ένα είδος πολυτελούς VIP διακίνησης στους 52.000 πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα. Πρόσφυγας δήλωσε στην εφημερίδα ότι οι διακινητές οργανώνουν τη μετακίνησή στους μαζί με τους τουρίστες που ταξιδεύουν ομαδικά. Σε κάθε ομάδα 30-40 ατόμων περιλαμβάνονται 3-4 πρόσφυγες οι οποίοι ταξιδεύουν με πλαστά έγγραφα.

Κάτι τέτοιο δεν πέφτει στην αντίληψη των ελεγκτών δεδομένου ότι οι αρχηγοί των τουριστικών γκρουπ συγκεντρώνουν και δίνουν όλα μαζί τα διαβατήρια. Με αυτόν τον τρόπο έχουν προφανώς ήδη ταξιδέψει μερικοί πρόσφυγες από την Ελλάδα στη Γερμανία. Ο αριθμός τους δεν είναι εντούτοις γνωστός, καταλήγει η Bild.

Αξίζει εδώ να αναφέρουμε ότι με παρόμοοιο θέμα είχε ασχοληθεί ο Lykavitos.gr πριν από δύο μήνες όταν είχε αποκαλυφθεί εγκληματική οργάνωση με βάση το Μεσολόγγι, τα μέλη της οποίας αναλάμβαναν τη παράνομη μεταφορά μεταναστών εκτός της Ελλάδας με ιδιωτικό αεροσκάφος. Μάλιστα, στην ίδια ιστορία, φέρεται να είχε εμπλακεί και η ΕΥΠ γιατί ενδέχεται τις μαύρες πτήσεις να χρησιμοποιούσαν πυρήνες του ISIS.

Συναγερμός και στην ΕΥΠ για τις «μαύρες πτήσεις»

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για τον πρώην δήμαρχο Μεσολογγίου, ο οποίος συνελήφθη να μεταφέρει πρόσφυγες στην Ιταλία με ιδιωτικό αεροσκάφος.

Με δεδομένο ότι κάθε παράνομος μετανάστης από την Συρία και το Ιράκ πλήρωνε τέσσερις χιλιάδες ευρώ για τη μεταφορά του, στην ΕΥΠ έχει σημάνει συναγερμός, γιατί ενδέχεται τις μαύρες πτήσεις να χρησιμοποιούσαν πυρήνες του ISIS που επεδίωκαν να φτάσουν στην Ευρώπη για να στήσουν νέα δίκτυα.

Ο Γιωργος Πρεβεζάνος είχε απασχολήσει και παλαιότερα τις διωκτικές αρχές. Στη διάρκεια των ερευνών για τον Αναστάσιο Πάλλη που είχε προφυλακιστεί στον Κορυδαλλό, η κρατική ασφάλεια διαπίστωσε, ότι ο τότε δήμαρχος Μεσολογγίου εμφανίζεται να δωρίζει στο περιβόητο μουσείο που είχε στήσει με δύο καταστατικά και δύο ΑΦΜ, εξοπλισμό που είχε δώσει το ΝΑΤΟ στο δήμο Μεσολογγίου προς φύλαξη και έκθεση.

Είχε επίσης σχέσεις με το μηχανικό Στάικο, ο οποίος μαζί με τον Πάλλη πούλησαν δασική έκταση στο Κορωπί, σε ανυποψίαστο εφοπλιστή. Αστυνομικός της Ασφάλειας Πατρών αναφέρει σε κατάθεσή του ότι η σπείρα ξεκίνησε τη δράση της στα τέλη Αυγούστου και ότι για τις παράνομες μεταφορές αλλοδαπών στην Ιταλία χρησιμοποιούσε δύο μονοκινητήρια ιδιωτικά αεροπλάνα.

Απογειώνονταν άλλοτε από το αεροδρόμιο Αράξου και άλλοτε από το «Ελ. Βενιζέλος» με δηλωμένη πορεία προς Ιταλία και ενδιαμέσως πραγματοποιούσαν ολιγόλεπτη στάση στην αερολέσχη Μεσολογγίου απ’ όπου παραλάμβαναν τους αλλοδαπούς.

Εισέπρατταν 4.500 έως 7.000 ευρώ για κάθε ενήλικο και τα μισά για τους ανήλικους επιβάτες. Παράνομος μετανάστης από το Ιράκ που συνελήφθη (16 Μαρτίου 2016) στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης δήλωσε ότι το κύκλωμα τον παρέλαβε μαζί με τον 15χρονο γιο του από την Ειδομένη και θα τους μετέφερε στην Ιταλία, αντί 10.000 ευρώ.

Στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες, οι κατηγορούμενοι μιλούσαν κωδικοποιημένα: αποκαλούσαν τα χρήματα «γλυκά», τους μετανάστες «παιδιά», τα αεροπλάνα «ταξί», την αερολέσχη Μεσολογγίου «ψαράδικο» και τις παράνομες πτήσεις «βόλτα» ή «καφεδάκι».

Για τη μεταφορά των αλλοδαπών στο Μεσολόγγι χρησιμοποιούσαν τρία Ι.Χ., ενώ είχαν μετατρέψει σε αίθουσα αναμονής μια ταβέρνα κατά μήκος της εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων.

Σε ό,τι αφορά τον πρόεδρο της αερολέσχης, φέρεται να εξασφάλιζε στα μέλη του κυκλώματος πρόσβαση στους χώρους της, να ενημέρωνε τους πιλότους για τις καιρικές συνθήκες που θα συναντούσαν στη διάρκεια του ταξιδιού κ.ο.κ.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου