Σάββατο 9 Απριλίου 2016

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

 

Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας προχωρά τις διαδικασίες, με στόχο όπως να βγει το τεύχος προκήρυξης για τις τηλεοπτικές άδειες στις 15 Απριλίου.

Τη διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού με σταθμισμένα κριτήρια, για την επιλογή ελεγκτικής εταιρείας ή κοινοπραξίας, που θα αναλάβει να ελέγξει τις υποψηφιότητες των ενδιαφερόμενων για τις τέσσερις πανελλαδικής εμβέλειας ενημερωτικές άδειες, αποφάσισε σύμφωνα με πληροφορίες του News247, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, με εντολή του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά.

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση επιχειρεί να θωρακίσει απέναντι σε οποιαδήποτε αμφισβήτηση το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς η εταιρεία ή κοινοπραξία που θα επιλεγεί από το διαγωνισμό θα αναλάβει να ελέγξει τους φακέλους των υποψηφίων, τα οικονομικά στοιχεία και τις τεχνικές προδιαγραφές.

Η σχετική απόφαση αναμένεται να αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο της Αναθέτουσας Αρχής www.media.gov.gr, και στον ιστότοπο του Προγράμματος Δι@ύγεια: http://et.diavgeia.gov.gr/f/ggk καθώς και στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (Κ.Η.Μ.ΔΗ.Σ). Έτσι γίνεται ένα ακόμη βήμα, προκειμένου όπως είχε αναγγείλει ο κ.Παππάς στη συνέντευξη του στο News247, το τεύχος προκήρυξης του διαγωνισμού για τις τέσσερις άδειες να αναρτηθεί στις 15 Απριλίου.

Πρακτικά το πολύ τέσσερις- πέντε διεθνούς εμβέλειας εταιρείες έχουν τη δυνατότητα να εκπληρώσουν τα κριτήρια που τίθενται από τον πρόχειρο διαγωνισμό. Σημειωτέον δε ότι διεξάγεται πρόχειρος διαγωνισμός με σταθμισμένα κριτήρια λόγω του μεγέθους του έργου, καθώς σύμφωνα με την απόφαση η δαπάνη για τον έλεγχο που θα ασκηθεί δε δύναται να ξεπεράσει τα 40.000 ευρώ (για συμβάσεις άνω των 60.000 ευρώ διενεργείται ανοιχτός διαγωνισμός).

Ειδικότερα, δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν εταιρίες Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Ελλάδα και είναι εγγεγραμμένες στο Ειδικό Μητρώο του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών (Σ.Ο.Ε.Λ.), καθώς και Κοινοπραξίες των πιο πάνω εταιριών.

Οι προσφέροντες θα πρέπει να πληρούν και να τεκμηριώνουν επαρκώς, με ποινή αποκλεισμού, το «Διεθνές Πρότυπο Δικλείδων Ποιότητας 1» περιλαμβάνει ένα αναλυτικό πλαίσιο που υποχρεώνει μεταξύ των άλλων τους Ορκωτούς Ελεγκτές να αναλαμβάνουν ελέγχους μόνον εφόσον διαθέτουν επαρκείς πόρους για την άρτια εκτέλεσή τους.

Οι πόροι αυτοί σχετίζονται μεταξύ άλλων με το διαθέσιμο προσωπικό και την εμπειρία του, αλλά και με τις υλικοτεχνικές υποδομές, τα προγράμματα ελέγχου, τις ειδικές εφαρμογές και κυρίως τη συνεχή εκπαίδευση των στελεχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου