Τρίτη 5 Απριλίου 2016

ΤΟ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΡΟΥΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ Ο ΠΡ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

 

Το κώδωνα του κινδύνου κρούει για μία ακόμη φορά ο πρ. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, ο οποίος υποψιάζεται πως η χώρα μας πλημμυρίζει από πρόσφυγες, προκειμένου να υπάρξει κάποιου είδους αναδιάταξη των συνόρων.

Ο κ. Πανούσης φοβάται πως το Αιγαίο θα μετατραπεί σε ελεύθερη ζώνη και πως ο εποικισμός που λαμβάνει χώρα στην Ευρώπη θα την μετατρέψει σε νέα Γιάλτα.  «Πάμε σε ένα ζήτημα αναδιάταξης των συνόρων, όχι μόνο στην Ελλάδα. Εγώ πιστεύω ότι σιγά σιγά το Αιγαίο γίνεται μια ελεύθερη ζώνη, στην Ευρώπη γίνεται ένας εποικισμός και πάμε σε μια νέα Γιάλτα. Θέλει πάρα πολύ προσοχή αυτή η πτυχή», δήλωσε ο κ. Πανούσης χαρακτηριστικά.

Ο πρ. Υπουργός υπογράμμισε πως πολλά από τα στελέχη της κυβέρνησης αιφνιδιάστηκαν από την ξαφνική απόβαση των προσφύγων και είχε πει από πριν ότι θα καταφθάσουν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες.

Η Ευρώπη λοιπόν βρίσκεται εν μέσω ενός σύγχρονου εποικισμού. Τα δεδομένα αλλάζουν ταχύτατα, αλλά σίγουρα δε φαίνεται ότι θα υπάρξουν αισιόδοξα αποτελέσματα για την Ελλάδα.  Πρέπει να κατανοήσουμε πως υπάρχουν συμφέροντα τα οποία εξυπηρετούνται από τον εποικισμό. Η χώρα μας πάντοτε ήταν γέφυρα μεταξύ δύσης και ανατολής, ένα σταυροδρόμι 3 ηπείρων.

Αν συνυπολογίσουμε τον τεράστιο ενεργειακό πλούτο της χώρας, θα αρχίσουμε σιγά – σιγά να κατανοούμε τι πραγματικά συμβαίνει. Είναι οργανωμένο σχέδιο, στο οποίο συμμετέχει ενεργά η Τουρκία του Ερντογάν. Μέχρι στιγμής δεν έχει τηρηθεί η συμφωνία, καθώς δεν υπάρχουν καν οι κατάλληλες υποδομές για να υποδεχτούν πίσω τους πρόσφυγες.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου