Κυριακή 3 Απριλίου 2016

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

 

Την από κοινού ενεργοποίηση των πανεπιστημίων της χώρας για τη δημιουργία προγραμμάτων εκπαίδευσης για διάφορες κατηγορίες προσφυγικού πληθυσμού και άλλες ανάλογες δράσεις, αποφάσισε ομόφωνα σε ψήφισμά της η έκτακτη σύνοδος των Πρυτάνεων που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου.

Οι πρυτάνεις στη διάρκεια της Συνόδου παρουσίασαν τις προτάσεις τους για τα πεδία δράσης που το κάθε Πανεπιστήμιο μπορεί να αναλάβει ή εκπονεί ήδη για την αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν στην εκπαίδευση πληθυσμού προσφύγων, στην ενσωμάτωσή τους στον ευρωπαϊκό πολιτισμό ή άλλες δράσεις για την αντιμετώπιση ζητημάτων που δημιουργούνται από την προσφυγική κρίση.

Αρωγός στην προσπάθεια αυτή το υπουργείο Παιδείας, που βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με την ακαδημαϊκή κοινότητα για το σκοπό αυτό. Όπως είπε στο σταθμό Αιγίου της ΕΡΤ η κ. Αναγνωστοπούλου, “το υπουργείο μπορεί να προχωρήσει και σε νομοθετικές ρυθμίσεις, όχι μόνο να διαμορφώσει τα κριτήρια που πρέπει να έχει ένας φοιτητής είτε για να ενταχθεί στην ακαδημαϊκή κοινότητα είτε να αποκτήσει ένα διαβατήριο φοιτητή για να προχωρήσει σε άλλη χώρα.

Αλλά και για να βάλει τα κριτήρια συντονισμού των πανεπιστημίων μεταξύ τους. Τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες στο θέμα του προσφυγικού, όπως το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Παράλληλα, με την τεράστια τεχνογνωσία που έχουν να δώσουν πρέπει να είναι η ηγετική ομάδα από αυτό που θα προκύψει από τα πανεπιστήμια της Ευρώπης”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου