Σάββατο 9 Απριλίου 2016

ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

 

Κάποιος επιτέλους να τον μαζέψει. Ο ψευδομουφτής Ξάνθης Α.Μέτε γνωστός και μη εξαιρετέος προσπαθεί με “πύρινα κηρύγματα” να πείσει ότι η μουσουλμανική μειονότητα …καταπιέζεται στη Θράκη.

Το γεγονός ότι υπουργοί, ακόμη και ο ίδιος ο Ερντογάν σουλατσάρουν όποτε θέλουν και λένε ότι θέλουν στην περιοχή του διαφεύγει. Μόλις προχθές ο τούρκος πρέσβης στην Αθήνα ήταν στην Θράκη την οποία περίπου…αγόραζε τάζοντας επενδύσεις και χρήμα.

Τα όσα αναφέρει ο ψευδομουφτής στο “κήρυγμά” του είναι για γέλια. Και θα γελούσαμε πολύ αν είχαμε έστω μια ένδειξη ότι στην Αθήνα έχουν το νου τους για όσα απαράδεκτα και επικίνδυνα κάνουν τα υποχείρια του τουρκικού προξενείου . Δυστυχώς τέτοια ένδειξη δεν υπάρχει. Γι΄ αυτό και δεν γελάμε αλλά ανησυχούμε.

Το…κήρυγμα του

Πολύτιμα αδέρφια μου. H ενότητα είναι πολύ σημαντική για την συνέχιση της ύπαρξης μας στην Δυτική Θράκη.  Το ελληνικό κράτος που μας ήθελε ως Έλληνες μουσουλμάνους συνεχίζει τις προσπάθειες του να μας κάνει Έλληνες μουσουλμάνους.

Ο νόμος των 240 ιμάμηδων, η απαγόρευση ομιλίας τουρκικών στα σχολεία, οι δυσκολίες στην αδειοδότηση των τζαμιών, η ανησυχία για το ύψος των μιναρέδων, η ανησυχία από τον ήχο του εζάν, το κλείσιμο των σχολείων, το θέμα των βακουφικών περιουσιών, το θέμα των μουφτήδων και το θέμα των βιβλίων και των δασκάλων, όλα είναι αποτελέσματα αυτής της στόχευσης.

Ο στόχος είναι ο εξής: Να τεθούν υπό έλεγχο τα τζαμιά, όπως έγινε και με τα σχολεία. Αυτοί του ¨νόμου των 240 ιμάμηδων¨ που θα έρθουν στα τζαμιά θα εκπαιδευτούν στην Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με αυτά που αναφέρονται στις εφημερίδες, ο αρχιδάσκαλος εκεί θα είναι ο χριστιανός αρχιεπίσκοπος Αλβανίας.

Άγιοι ομογενείς μου. Πως θα εναντιωθούμε σε όλες αυτές τις αντιξοότητες που τείνουν να αφομοιώσουν τους μουσουλμάνους Τούρκους της Δυτικής Θράκης ; Για αυτό όπως ανέφερα η ενότητα είναι πολύ σημαντική. Εμείς δεν πρόκειται να παλέψουμε με το κράτος. 

Εμείς αναζητούμε μέσω δημοκρατικών οδών τα δικαιώματα μας. Αυτό μπορούμε να το υπερκεράσουμε μόνο αν είμαστε σε ενότητα και ομοψυχία και μόνο αν κινούμαστε από κοινού.

Αν λοιπόν εμείς δεν στείλουμε τα παιδιά μας στον μεντρεσέ και στην Ανώτατη Ισλαμική Σχολή που θα ανοίξει, τότε το κράτος δεν θα μπορεί να κάνει τίποτε. Εάν όμως σταθούμε χαλαροί όπως πάντα, η ύπαρξη μας εδώ θα πορευτεί όπως θέλουν κάποιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου