Κυριακή 10 Απριλίου 2016

ΡΩΣΙΚΟ “ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ” ΚΑΤΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Η.Ε  , Βιτάλι Τσούρκιν με επιστολή του καταγγέλλει την αρχαιοκαπηλία που κάνει ο ISIS μέσω της Τουρκίας.

Στην επιστολή του ο κ. Τσούρκιν αναφέρει ότι ο ΙSIS  κατέχει έκταση  4500 που ανήκει στην παγκόσμια κληρονομιά. Η οργάνωση κερδίζει 150-200 εκατ. $ το χρόνο από την αρχαιοκαπηλία. Τα αρχαία πωλούνται μέσω της Τουρκίας. Η πόλη Γκαζίαντεπ έχει γίνει το κέντρο πώλησης αρχαιοτήτων.

Στην επιστολή αναφέρονται και ονόματα τουρκικών μεταφορικών εταιριών που φέρνουν και αποθηκεύουν στο Γκαζίαντεπ τα αρχαία αντικείμενα.  Στη συνέχεια τα πωλούν σε συλλέκτες δια μέσου του διαδικτύου. Εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών δήλωσε στο Reuters οι ισχυρισμοί των Ρώσων εμπίπτουν στη σφαίρα της πολιτικής προπαγάνδας, παρ’ όλα αυτά θα εξετάσουν τις καταγγελίες με τη δέουσα σοβαρότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sputnik ,η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών  κ. Μαρία Ζαχάροβα, στην εβδομαδιαία συνάντηση της με τους δημοσιογράφους είπε: “Η βία που ασκεί η Τουρκία στους νοτιοανατολικούς νομούς, όπου ζουν  οι Κούρδοι συνεχίζει να μας προκαλεί έντονη ανησυχία.   

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία  από την έναρξη των επιχειρήσεων με πρόφαση την πάταξη της  τρομοκρατίας, έχασαν τη ζωή τους 285 πολίτες. Και αυτά είναι μόνο τα επίσημα στοιχεία. Καλούμε την Άγκυρα να σταματήσει τη χρήση βίας που οδηγεί σε αδιέξοδο και δεν συμβάλει στη λύση του Κουρδικού προβλήματος”.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου