Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΑΠΟ ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑ

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ανακοίνωσε ότι συνομίλησε με τον ηγέτη της Ρωσίας, με τον οποίο και κατέληξε όπως είπε, πως δεν θα διατηρηθεί η εκεχειρία στην Συρία, ένα τα μέρη «δεν συμμορφωθούν με τις απόψεις της Ουάσιγκτον και της Μόσχας».

«Η κατάσταση που πάει να διαμορφωθεί δεν θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα κανενός μας» ανέφερε ο πρόεδρος της Αμερικής, κατά την διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σήμερα, στο κανάλι “CBS”.

Από την πλευρά του το Κρεμλίνο με ανακοίνωση επεσήμανε ότι: «οι δύο πρόεδροι συζήτησαν διεξοδικά την κατάσταση στη Συρία και τόνισαν την αποφασιστικότητά τους να συμβάλλουν στην προώθηση της διατήρησης της εκεχειρίας ώστε να δοθεί η δυνατότητα πρόσβασης σε όλες τις περιοχές της ανθρωπιστικής βοήθειας».

Σύμφωνα μάλιστα με πρακτορείο ειδήσεων της Ιορδανίας, η Αμερική και η Ρωσία αναμένεται να «συνεχίσουν σε επίπεδο ασφαλείας και ανταλλαγής πληροφοριών των υπουργείων Αμύνης για τη Συρία με γνώμονα την ανάπτυξη πρόσθετων άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση διάφορων μορφών παραβιάσεως του συστήματος ανακωχής».
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου