Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Η ΒΙΖΑ ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΕ!

 

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης καταγγέλλουν ότι κατέρρευσε η συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία. Τα μέσα ενημέρωσης κατηγορούν ότι γι’ αυτήν την εξέλιξη φταίνε χώρες της Ευρώπης που δεν θέλουν να δώσουν ελευθερία εισόδου σε Τούρκους υπηκόους, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει η εισβολή χιλιάδων μουσουλμάνων προσφύγων στην Ελλάδα. 

Ύστερα από πηγές των τουρκικών εφημερίδων οι οποίες ισχυρίζονται από την βρετανική İngiliz Financial Times, ότι  η συμφωνία καταρρέει  επειδή αρνούνται χώρες της Ευρώπης να εφαρμόσουν τον όρο για να καταργηθεί η βίζα εισόδου για τους Τούρκους υπηκόους προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ειδικότερα, έχουν ασκήσει βέτο η Γερμανία, η Γαλλία, και η Ολλανδία, για την κατάργηση της έκδοσης βίζας στους Τούρκους και στους Ουκρανούς υπηκόους, 

Kαι αυτό έχει ως αποτέλεσμα η Άγκυρα να βλέπει αυτή την κίνηση ως αθέτηση της συμφωνίας με την τελική κατάρρευση. Έτσι, δημιουργούνται ενστάσεις για τις τρεις αυτές χώρες καθώς πιστεύουν ότι θα μπαίνουν ανεξέλεγκτα στην Ευρώπη πάρα πολλοί Τούρκοι, και αυτό έχει συνέπεια στο να προκληθούν πολλά προβλήματα.

Με αυτή την τροπή δίνεται πάλι σκυτάλη στην Τουρκία να ξεκινήσει να στέλνει χιλιάδες μουσουλμάνους μετανάστες στην Ελλάδα. Επιπλέον, το θέμα της ένταξης της Τουρκίας έχει μπλοκαριστεί επειδή έχει να εκπληρώσει αλλά 72 κριτήρια για την προώθηση της ενταξιακής της πορείας, κάτι που είναι αδύνατο και καθόλου εφικτό. Αυτό είναι το παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες του Ελληνικού Έθνους και θα την πληρώσουν πάλι οι ελληνικές κοινωνίες που πλήττονται από τους μετανάστες. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου