Τρίτη 26 Απριλίου 2016

«Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΗ ΜΟΝΟ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ»…

 

Ακόμα και η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, η γερμανική, έχει πολλά τρωτά σημεία, υποστηρίζει σε έρευνα του το εγχώριο οικονομικό ινστιτούτο, IW.

Οι αναλυτές του IW επισημαίνουν πως η γερμανική οικονομία είναι ισχυρή μόνο επιφανειακά, καθώς εξαρτάται άμεσα με τις τρέχουσες παγκόσμιες οικονομικές συνθήκες, οι οποίες δεν είναι και οι καλύτερες…

Μεγαλύτερο κίνδυνο αποτελεί η οικονομική επιβράδυνση (ή ακόμα και ύφεση) που επικρατεί στις αναδυόμενες οικονομίες, και ειδικά στην πανίσχυρη Κίνα, η οποία είναι αποτέλεσμα της κατρακύλας των τιμών στα εμπορεύματα, συμπεριλαμβανομένου και του πετρελαίου.

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι εξαγωγές της Γερμανίας (οι οποίες αποτελούν και την κινητήρια δύναμη της οικονομίας) αποδυναμώνονται με το πέρασμα των μηνών, ενώ αρνητικό ρόλο παίζει και η αύξηση του κόστους εργασίας (ανά μονάδα ποιούντος).

Αναφέρεται πως το ινστιτούτο επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις του για την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας στο +1,5% για το τρέχον έτος, ενώ για το 2017 αναμένει αύξηση του ΑΕΠ στο +1,25%.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου