Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ Η «ΥΠΕΡΚΥΒΕΡΝΗΣΗ»

 

Το νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων που μεθοδεύουν οι δανειστές αποτελεί από μόνο του μια υπερκυβέρνηση.

Το υπερταμείο θα ελέγχει άμεσα το ΤΑΙΠΕΔ, το ΤΧΣ, την ΕΤΑΔ καθώς και μια νέα εταιρεία στην οποία θα περιληφθούν όσες ΔΕΚΟ δεν έχουν περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ.

Οι δανειστές προτείνουν επίσης να συμπεριληφθούν στο νέο υπερταμείο και τα ακίνητα του υπουργείου Εθνικής Αμύνης απορρίπτοντας κατηγορηματικά το αίτημα του Πάνου Καμμένου για δημιουργία ειδικού ταμείου που θα διαχειρίζεται τις εκτάσεις και τα ακίνητα που ανήκουν στο ΥΕΘΑ.

Το νέο υπερταμείο θα διευθύνεται από πενταμελές Εποπτικό Συμβούλιο.

Τα δύο μέλη ο ένας εκ των οποίων θα είναι ο πρόεδρος θα προταθούν από τους δανειστές και οι τρεις από την ελληνική κυβέρνηση. Το Εποπτικό Συμβούλιο θα διορίσει Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο στη συνέχεια θα αποφασίσει για τους επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, του ΤΧΣ, της ΕΤΑΔ και των ΔΕΚΟ.


Στην ουσία ολόκληρη η δημόσια περιουσία μαζί με το σύνολο των μετοχών των ΔΕΚΟ φεύγουν από την εποπτεία του κράτους και θα ανήκουν στο νέο υπερταμείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τρία χρόνια τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις πηγαίνουν εξ ολοκλήρου στους δανειστές, ενώ στη συνέχεια το 50% θα πηγαίνει στο ελληνικό δημόσιο και το υπόλοιπο 50% θα χρησιμοποιείται για τη μείωση του δημόσιου χρέους.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου