Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

EΡΧΕΤΑΙ ΡΩΣΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

Το μήνυμα του Λαβρόφ προς τις ΗΠΑ είναι «Ξεχάστε την ανατροπή του ‘Ασαντ». Πέρασε το αεροπλανοφόρο «Ναυαρχος Κουζνέτσοφ» στην περιοχή της Μεσογείου και εκτόξευσε Iskander – M. Η Συρία αναμένει και η Ρωσία πιστεύει ότι ο κίνδυνους να γίνει κάποια ανατροπή του Μπασαρ αλ Άσαντ με την βία. Έτσι αυτό είναι και ο λόγος που ο Λαβρόφ, έστειλε ένα μεγάλο πολιτικό μήνυμα για στήριξης στο Σύρο πρόεδρο.

Επίσης είπε πως «υπάρχουν κάποιοι παίκτες στο εξωτερικό μέτωπο που ονειρεύονται να ανατρέψουν τον Άσαντ με τη βία και κάνουν τα πάντα για αυτό ακόμη και την υπόσκαψη των ειρηνευτικών συνομιλιών της Γενεύης. Μου φαίνεται πως ούτε οι ΗΠΑ ούτε η Γαλλία είναι σύμφωνοι με αυτό», και ότι: 

«Η Ρωσία από την πλευρά της θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να μην συμβεί η ανατροπή του Άσαντ διότι κάτι τέτοιο θα οδηγήσει στο απόλυτο χάος στην περιοχή και στην Ευρώπη, όπως συνέβη με το Ιράκ και στη Λιβύη με την ανατροπή του Καντάφι ή την Υεμένη». Οι πηγές αναφέρουν ότι το αεροπλανοφόρο όχι μόνο φιλοξενεί γνωστό τύπο μαχητικών τα Su-33, αλλά και τα Su-25UTG Frogfoot και τα νέα Mikoyan MiG-29K Fulcrum-D. 

Το τελευταίο μάλιστα έχει πολλούς ρόλους που κάλυψε τα τέλη του 1980. Είναι τελευταίας τεχνολογίας και είναι δυνατό να υποστηρίξει επιχειρησιακά βλήματα όλων των τύπων. Παράλληλα στην Ρωσία συνεχίζει να στέλνει μηνύματα στο ΝΑΤΟ και σε αυτούς που επιχειρούν να αναπτύξουν απειλές προς την ίδια.

«Ο πύραυλος, ο οποίος χρησιμοποιεί τεχνολογία μείωσης σήματος ραντάρ, δεν ανιχνεύθηκε από κανένα μέσο ηλεκτρονικού πολέμου του εχθρού και έπληξε επιτυχώς τον στόχο» υποστήριξε ο εκπρόσωπος τύπου και «Ο πύραυλος πετούσε σε ύψος 40-50 χιλιομέτρων ενώ πραγματοποιούσε ελιγμούς με επιτάχυνση που έφτανε στιγμιαία τα 20G».

Τέλος, το Iskander-M είναι από τα πιο επικίνδυνα όπλα του ρωσικού οπλοστασίου, ειδικότερα για την εκτόξευση ενός και μόνο πυραύλου χρειάζεται μόλις 16 λεπτά, που μπορεί να γίνει και σε 4 λεπτά, ενώ ένας δεύτερος πύραυλος μπορεί να πραγματευθεί σε 50 ‘’.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου