Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΤΟ ISIS ΑΠΟ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΛΙΠΟΤΑΞΙΕΣ;

 

Εσωτερικά έγγραφα της οργάνωσης δείχνουν ότι παλεύουν για να διατηρήσουν τους μαχητές τους λόγω οικονομικών προβλημάτων. Το ISIS αντιμετωπίζει ελλείψεις μετρητών και ανθρώπινου δυναμικού, δήλωσε ο αναπληρωτής διοικητής του συνασπισμού αντι-ISIS.

Η δήλωσή του αυτή ισχυροποιήθηκε ακόμα περισσότερο από σχετικά πρόσφατα εσωτερικά έγγραφα της οργάνωσης. Αποδεικνύεται ότι η οργάνωση αγωνίζεται για κεφάλαια – μερικά από τα οποία χρησιμοποιούνται για να πληρώσουν σκλάβες του σεξ – και καλούν τους μαχητές να καταναλώνουν λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια και να σταματήσουν την οδήγηση υπηρεσιακών αυτοκινήτων για προσωπική χρήση.

Οι μαχητές, εν τω μεταξύ, φαίνεται να υποφέρουν από μείωση του ηθικού τους, και σε ορισμένες περιπτώσεις, αναζητούν χαρτιά γιατρών για να αποφύγουν να υπηρετήσουν στην πρώτη γραμμή. Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν οι επιθέσεις στις οικονομικές “υποδομές” του ISIS έχουν μειώσει τον αριθμό των ξένων μαχητών που εισέρχονται στην οργάνωση απο τους 1.500-2.000 το μήνα σε 200 το μήνα φέτος.
 
Από τον Οκτώβριο, οι ΗΠΑ υπό την ηγεσία του συνασπισμού αντι-ISIS έχει στοχεύσει σε υποδομές πετρελαίου και σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης μετρητών της ομάδας, σε μια προσπάθεια να υπονομεύσουν τα οικονομικά του ISIS. Οι επιθέσεις, που έγιναν εναντίον του, έχουν προκαλέσει απώλεια από 300 ως 800 εκατομμύρια δολάρια.

Τα έγγραφα δείχνουν πώς πληρώνονται οι μαχητές, τα παιδιά και οι σκλάβες της οργάνωσης. Ο μέσος μαχητής πληρώνεται “με 50 δολάρια το μήνα, με έξτρα 50 δολάρια για κάθε σύζυγο, 35 δολάρια επιπλέον για κάθε παιδί, 50 δολάρια για κάθε σκλάβα, 35 δολάρια για κάθε παιδί σκλάβας”, σύμφωνα πάντα με στοιχεία των εγγράφων.

Τα έγγραφα αυτά αναφέρουν ότι η οργάνωση καλεί τους μαχητές να καταναλώνουν λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια και να σταματήσουν την οδήγηση υπηρεσιακών αυτοκινήτων για προσωπική χρήση. Ακόμα πιο ανησυχητικό σύμφωνα με τα έγγραφα είναι το γεγονός ότι η οργάνωση παλεύει να συντηρήσει τα όπλα και τους μαχητές της.

Τον Οκτώβριο, το ISIS είχε “εκδόσει γενική αμνηστία για τους λιποτάκτες” σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τις τάξεις του. Η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού τροφοδοτήθηκε εν μέρει επειδή μαχητές του ISIS προσπαθούν να πάρουν πλαστές αποδείξεις από τους γιατρούς, προκειμένου να μη συμμετάσχουν στις μάχες.

Παρά τις ελλείψεις αυτές, ο al-Tamimi και άλλοι εμπειρογνώμονες δεν οραματίζονται μια ευρεία εξέγερση εναντίον του ISIS. “Οι πληθυσμοί σύμφωνα με τον κανόνα του Ισλαμικού Κράτους είναι εξοικειωμένοι με κακές συνθήκες διαβίωσης, που επιδεινώθηκαν από τα χρόνια εμφυλίου πολέμου, και κατά πάσα πιθανότητα θα δεχτούν τις περαιτέρω μειώσεις στην ποιότητα της ζωής τους”, έγραψε.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου