Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

 

Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες μπορεί να δημιουργήσει νέα εκδοτικά τζάκια.Παραδοσιακοί παίκτες που ήταν κυρίαρχοι στα ΜΜΕ οδηγούνται αναγκαστικά στην αποστρατεία λόγω έλλειψης κεφαλαίων, αλλά και εμπλοκής τους με ποινικές υποθέσεις. 

Γι’ αυτό περιορίζονται σε μάχες χαρακωμάτων γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι έχουν χάσει τον πόλεμο. Ο διεθνής διαγωνισμός εγκυμονεί και κινδύνους. Μπορεί ξαφνικά να βρεθούν σε πανελλαδική ενημερωτική συχνότητα επιχειρηματίες, οι οποίοι συνδέονται με ξένα αντιευρωπαϊκά συμφέροντα. 

Στην κατεύθυνση αυτή οι Αμερικανοί απηύθυναν τελεσίγραφο στην κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επιτραπεί σε επιχειρηματίες που συνδέονται με ύποπτα ρωσικά συμφέροντα να αποκτήσουν τηλεοπτικές συχνότητες. 

Βέβαια σε ένα διεθνή διαγωνισμό όλα μπορούν να συμβούν… Με δεδομένο τον περιορισμένο αριθμό αδειών το τίμημα των αδειών αναμένεται να εκτιναχθεί στα ύψη. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν προσφορές ακόμα και πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ από ενδιαφερόμενα σχήματα.

Γιατί το νέο τηλεοπτικό τοπίο θα είναι προνομιακό, αφού μόνο τέσσερα κανάλια θα μοιράζονται τη διαφημιστική πίτα, η οποία μπορεί στην παρούσα φάση να είναι περιορισμένη, αλλά η εκτίμηση είναι ότι θα ανακάμψει απότομα με την επανεκκίνηση της οικονομίας.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου