Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ

 

Το Αιγαίο στην μέση επιχειρεί να «κόψει» η Τουρκία, όπως αποδεικνύουν οι πράξεις της. Πιο συγκεκριμένα στο Ελληνικό υπουργείο Άμυνας έχουν δημιουργηθεί ανησυχίες, από την δίμηνη πρόκληση των Τούρκων τόσο στα χωρικά μας ύδατα, όσο και εναέρια.

Οι πληροφορίες θέλουν το ΥΠΑΜ να ετοιμάζεται ακόμη και για θερμό επεισόδιο, εντός του καλοκαιριού, με αφορμή τις συνεχείς ασκήσεις που ανακοινώνει η γειτονική Τουρκία, δεσμεύοντας ουσιαστικά, Ελληνικές περιοχές. 
 
Στο στόχαστρο των γειτόνων μας είναι αποδεδειγμένα οι Οινούσες, η Χίος, η Λέσβος, η Παναγία και το Καστελόριζο. Μάλιστα αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα τουρκική άσκηση, αύριο Δευτέρα και μεθαύριο Τρίτη 17 Μαΐου.

Μέσω των ασκήσεων λοιπόν, η Τουρκία αποκλείει κυριολεκτικά την Ελλάδα από τα νησιά, γεγονός που από την ΕΚΕ αναγνωρίζεται ως πολεμική κίνηση!  Το ερώτημα είναι, αν πρέπει τελικά η Ελλάδα να απαντήσει ή όχι στις Τουρκικές προκλήσεις, καθώς σε περίπτωση που η χώρα μας φτάσει στα άκρα οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες.

Για την ώρα η ελληνική πλευρά έχει αποστείλει υποβρύχια, στην περιοχή του Καστελόριζου τα οποία επιτηρούν και αποδεικνύουν πως η χώρα μας παρακολουθεί κάθε κίνηση των γειτόνων μας. 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου