Κυριακή 22 Μαΐου 2016

ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ FACEBOOK

 

Μεγάλες αλλαγές ετοιμάζονται στο Facebook. Συγκεκριμένα, είναι υπό σκέψη στο να χωρίσουν τις νέες αναρτήσεις – τις δικές μας αλλά και των φίλων μας- σε διαφορετικές κατηγορίες. Ενδεικτικά κάποιες από τις κατηγορίες αυτές είναι «τηλεόραση, ταινίες, μουσική, ταξίδια, σέλφι…».

Έπειτα από αυτή την αλλαγή, δηλαδή τη δημιουργία βασικών κατηγοριών, οι χρήστες θα ενθαρρύνονται να προσθέσουν και υποκατηγορίες σε καθεμία. Για παράδειγμα κάποιος που διαθέτει κατηγορία «Tv & Movies» στις αναρτήσεις του, θα του δίδεται η δυνατότητα να επιλέξει όλες τις ταινίες που έχει δει και του άρεσαν και, στη συνέχεια, το Facebook θα του εμφανίζει όλα τα post και τα σχόλια που έχουν γίνει σχετικά με αυτές.

Ακόμη, το κοινωνικό δίκτυο που έχει συγκεντρώσει πλέον πάνω από 1 δις χρήστες θα προσφέρει πολλές επιλογές για τις κατηγορίες στις οποίες μπορούμε να χωρίσουμε τις νέες αναρτήσεις μας. Όπως είναι αναμενόμενο, αντιστοιχούν στις κατηγορίες διαφημίσεων που εμφανίζονται στο κοινωνικό δίκτυο. 

 Ο λόγος που οι επικεφαλής του Facebook βρίσκονται υπό σκέψη για να πραγματοποιήσουν αυτή την αλλαγή, είναι γιατί μεγάλος αριθμός χρηστών του Facebook, ενώ διαβάζει τις αναρτήσεις άλλων, αποφεύγει να κάνει πολλές σχετικά με τον εαυτό του. Πιστεύουν ότι  διαχωρίζοντάς τες σε κατηγορίες, το κοινωνικό μέσο δικτύωσης θα ενθαρρύνει τους χρήστες να το κάνουν, αυξάνοντας και την αλληλεπίδραση – ανά θέμα – με άλλους χρήστες. 

Κάποιοι χρήστες έχουν ήδη  παρατηρήσει  την εμφάνιση κατηγοριών στην αρχική τους σελίδα. Μετά τα Facebook reactions, λοιπόν, η επόμενη αλλαγή στο news feed αναμένεται να είναι αυτή. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου