Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΕΛΛΑΔΑ-ΑΛΒΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΤΣΑΜΗΔΩΝ

 

«Εφόσον η ελληνική πλευρά δεν τόλμησε στα Τίρανα να αρνηθεί την εισαγωγή του Τσάμικου στην κοινή ατζέντα από το πλευράς του υπουργού Εξωτερικών που το χαρακτήρισε ως "θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών".

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου και στη συνάντηση στο πανεπιστήμιο Τιράνων ή από πλευράς του Πρωθυπουργού Ράμα, του Προέδρου της Δημοκρατίας Νισάνι και του αρχηγού της αντιπολίτευσης Μπάσα, προσπαθεί τώρα να το κάνει εξ' αποστάσεως από την Αθήνα» δήλωσε ο πρόεδρος του Αλβανικού κόμματος PDIU. Ουσιαστικά, ο Αλβανός πρόεδρος κόμματος, κατηγορεί τον κ. Νίκο Κοτζιά, ότι ψεύδεται σχετικά με τις δηλώσεις του για το ζήτημα των τσάμηδων… 

«Το τσάμικο ζήτημα λύνεται ασφαλώς στο πλαίσιο των διεθνών νομικών κειμένων και σε διμερή βάση. Σε περίπτωση όμως, που η ελληνική πλευρά δεν επιθυμεί να το λύσει σε διμερές πλαίσιο, τότε ας ετοιμαστεί να αντιμετωπίσει τόσο ένα κοινό μέτωπο όλων των θυμάτων της γειτονικής χώρας, εθνικά καθαρής, όσο και μια έντονη διεθνοποίησή του.

Εμείς δεν αισθανόμαστε περιθωριακοί, αισθανόμαστε ασφαλώς πιο ισχυροί, όταν οι εκπρόσωποι των θεσμών μας, σεβόμενοι το Ψήφισμα για το Τσάμικο, κατέστησαν σαφές στην ελληνική πλευρά ότι το θέμα αυτό δεν θα φύγει από την ατζέντα των διμερών σχέσεων μέχρι την πλήρη επίλυσή του» συνέχισε ο πρόεδρος του PDIU.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου