Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Ο ΑΜΠΟΥ ΜΠΑΚΡ ΑΛ-ΜΠΑΓΚΝΤΑΝΤΙ ΝΕΚΡΟΣ;

 

Νεκρός ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους σύμφωνα με τα Συριακά ΜΜΕ. Δεν επιβεβαιώνουν οι ΗΠΑ.Τα συριακά ΜΜΕ μεταδιδούν πως ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, ηγέτης του ΙSIS, είναι νεκρός μετά από τη αμερικανική αεροπορική επιδρομή στην πόλη της Ράκκα. 

Οι φιλοκυβερνητικοί σταθμοί Sama TV και al-Ekhbariya επικαλούνται πηγές προσκείμενες στο Ισλαμικό Κράτος και μεταδίδουν ότι σκοτώθηκε ο αλ-Μπαγκντάντι, χωρίς να δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Την είδηση μεταδίδει και το αραβικό πρακτορείο ειδήσεων Αl-Amaq που πρόσκειται στο Ισλαμικό Κράτος. «Ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι σκοτώθηκε από συμμαχικές αεροπορικές επιδρομές στη Ράκα την πέμπτη ημέρα του Ραμαζανιού», ανέφερε η ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε από το Amaq.

Την είδηση του θανάτου του αυτοαακυρηχθέντος "χαλίφη του Ισλαμικού Κράτους", δημοσίευσαν βρετανικές, τουρκικές ενημερωτικές ιστοσελίδες, καθώς και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εντούτοις, δεύτερη πηγή εξήγησε πως ο «χαλίφης» σκοτώθηκε στη Μοσούλη του Ιράκ, επισημαίνοντας πως «ιρακινά αεροσκάφη έπληξαν κομβόι του Μπαγκντάντι ενώ κινείτο προς την Καρμπάλα του Ιράκ για να παραβρεθεί σε συνάντηση των επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους».

Παρ’όλα αυτά, η συριακή αντιπολίτευση δεν έχει ακόμα επιβεβαιώσει την πληροφορία. Ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, συνταγματάρχης Chris Garver, ανέφερε σε ένα μήνυμα πως αν και έχει δει τις εκθέσεις, αλλά δεν μπορί αν επιβεβαιώσει ίποτα.  «Δεν έχω τίποτα για να το επιβεβαιώσω αυτή τη στιγμή», εμφανίζεται να δηλωνει.

Το αμερικανικό δίκτυο USA Today τόνισε πως η διεθνής συμμαχία με επικεφαλής τις ΗΠΑ δεν μπορεί ακόμα να επιβεβαιώσει το θάνατό του, με τον συνταγματάρχη Κρις Γκάρνερ να περιορίζεται στις δηλώσεις του λέγοντας απλώς πως γνωρίζει τις σχετικές αναφορές. Τόνισε, ωστόσο, πως αν επαληθευθεί ο θάνατός του αυτό δε θα σήμαινε το τέλος του αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπαγκντάντι «τραυματίζεται» ή «σκοτώνεται». Προ ημερών, ο ιρακινός τηλεοπτικός σταθμός Al Sumariya TV είχε ανακοινώσει ότι ο Μπαγκντάντι είχε τραυματιστεί σε αεροπορική επιδρομή κοντά σε εγκατάσταση του Ισλαμικού Κράτους στα ιρακινο-συριακά σύνορα.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου