Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΙΡΑΝ


Την Κυριακή 26 Ιουνίου ο στρατός του Ιράν βομβάρδισε κουρδικά χωριά στην περιοχή Σιντακάν στα σύνορα με το ιρακινό Κουρδιστάν. Οι περσικοί βομβαρδισμοί ανάγκασαν τους χωρικούς να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και την περιοχή.

Στόχος των Ιρανών ήταν οι θέσεις των ανταρτών Πεσμεργκά του Κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος Ιράν (KDPI). Αξιωματούχος του KDPI δήλωσε την Κυριακή στο BasNews ότι δεν αναφέρθηκαν απώλειες από τους βομβαρδισμούς. Οι Ιρανοί βομβάρδισαν συγκεκριμένα τα χωριά Μπαρμπίζνα, Μπερκίμ και Μουσάκα. Οι οβίδες ξεκίνησαν να πέφτουν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

«Οι χωρικοί εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και δεν μπορούν να επιστρέψουν από τον φόβο των βομβαρδισμών, ούτε να εργαστούν στα χωράφια και τους οπωρώνες τους εξαιτίας των ιρανικών και τουρκικών βομβαρδισμών», μετέδωσαν τοπικές πηγές που μίλησαν στο BasNews.

Όπως έγινε αργότερα γνωστό, από τους βομβαρδισμούς των Ιρανών στην περιοχή Χατζί Ομεράν, βορειοανατολικά της πρωτεύουσας του ιρακινού Κουρδιστάν, Ερμπίλ, υπήρξαν τραυματισμοί μεταξύ των χωρικών. 

Ο δήμαρχος του Χατζί Ομεράν είπε μιλώντας στο BasNews ότι τα ιρανικά πυρά άρχισαν να σφυροκοπούν την περιοχή στις 26 Ιουνίου στις 10.00 το πρωί, τοπική ώρα. Στόχος των Ιρανών ήταν σε αυτή την περίπτωση το χωριό Αλάνα και τραυματίστηκαν 4 χωρικοί από τους οποίους οι τρεις ήταν παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου