Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΥΣΤΡΙΑΚΩΝ

 

Νέες προκλητικές δηλώσεις έκανε ο κύριος Σεμπάστιαν Κούρτζ, στις οποίες προτείνει νησιά όπως η Λέσβος ή η ιταλική Λαμπεντούζα να μετατραπούν σε ‘Νήσους Έλις’.

Σε συνέντευξή του στην Die Presse ο Αυστριακός ΥΠΕΞ εξέφρασε την άποψη ότι η Γηραιά Ήπειρος πρέπει να υιοθετήσει ένα σύστημα ανάλογο με αυτό που εφαρμόζει η Αυστραλία σήμερα, ή αυτό που ίσχυε στις ΗΠΑ στις αρχές του 20ου αιώνα, ώστε να αντιμετωπίσει την αυξημένη ροή προσφύγων, έχοντας φυσικά στο μυαλό του ότι το ‘κουπί΄ θα το αναλάβουν οι χώρες της Μεσογείου, όπως γίνεται μέχρι τώρα.

«Το μοντέλο της Αυστραλίας δεν θα μπορούσε βέβαια να εφαρμοστεί πλήρως, αλλά οι αρχές του μπορούν να ισχύσουν και στην Ευρώπη», δήλωσε ο Κουρτζ και συνέχισε λέγοντας «Ενα τέτοιο νησί θα μπορούσε να είναι ο τρόπος πρόσβασης στην Ευρώπη. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα σύστημα με τάξη».

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν έχει στο μυαλό του τα νησιά της Λέσβου ή τη Λαμπεντούζα είπε πως αν ένας μετανάστης, δίχως ελπίδα παροχής ασύλου, μένει ‘εγκλωβισμένος’ στα δύο αυτά νησιά, πιθανότατα θα αρχίσει να σκέφτεται την επιστροφή στην πατρίδα του, αντί της προώθησης στην ηπειρωτική Ευρώπη.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου