Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΘΗΣΑΥΡΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 

«Μέγα το της θαλάσσης κράτος», γράφει ο Θουκυδίδης. Το ελληνικό εμπορικό ναυτικό είναι το μεγαλύτερο του πλανήτη, με 4.500 πλοία συνολικής αξίας 90 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με υπολογισμό της λονδρέζικης εταιρείας Vessels Value.

Οι δανειστές (δηλαδή οι Γερμανοί) -δεν είναι μυστικό, το λένε επίσημα- έχουν βάλει στο μάτι την ελληνική ναυτιλία. Θυμάστε τη δήλωση Ντάισελμπλουμ, ότι ο θησαυρός της Ελλάδας είναι κρυμμένος στο Λονδίνο; «Το πιο λυπηρό πράγμα για την Ελλάδα είναι ότι υπάρχει πολύς πλούτος, αλλά είναι κρυμμένος ή έχει μεταφερθεί στο Λονδίνο», είπε ο Ντάισελμπλουμ μιλώντας αρχές Μαΐου στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Ή το πρόσφατο δημοσίευμα της Die Welt, που ξαφνικά την έπιασε «ταξικός πόνος», στο οποίο γράφει ότι οι Έλληνες εφοπλιστές δεν συνεισφέρουν στην αποπληρωμή των χρεών; Όλοι αυτοί γνωρίζουν ότι όσο η Ελλάδα έχει καράβια θα αποτελεί μια παγκόσμια οικονομική υπερδύναμη.

Θα μου πείτε, βεβαίως, «για ποια καράβια μιλάς, με τις ξένες σημαίες και πληρώματα;». Σε αυτό πάνω υπάρχει απάντηση: «Για ποια Ελλάδα μου μιλάτε, που τρώει τα παιδιά της, που το δημόσιο χρήμα κατασπαταλήθηκε ή φαγώθηκε από ανεπρόκοπους πολιτικούς και στο πάρτι εκείνων τώρα καλούμαστε να πληρώσουμε εμείς τον λογαριασμό;».

«Για ποια Ελλάδα;», συνεχίζω να αναρωτιέμαι. «Μιας ντόπιας παρασιτικής ολιγαρχίας «εργολάβων» του δημοσίου; Μια χώρα που οι ικανότεροι και εξυπνότεροι την εγκαταλείπουν διότι η κρατούσα ηλιθιότητα και αναξιοκρατία είναι ανασταλτικοί παράγοντες για κάθε χαρισματικό άνθρωπο να προοδεύσει;».

Σας ρωτάω ευθέως: Θέλετε και πληρώνετε τους άδικους φόρους; Σας αρέσει που πληρώνετε εσείς αυτά που έφαγαν τα λαμόγια;Όχι, θα μου απαντήσετε. Γιατί λοιπόν στο όνομα ενός δημόσιου χρέους, που δημιούργησε ο πολιτικός κόσμος της χώρας, πρέπει όλοι μας να δυστυχήσουμε, ο δημόσιος πλούτος να ξεπουληθεί και -επειδή δεν αρκούν στους Γερμανούς αυτά- να διαλυθεί και η ναυτιλία μας, η οποία είναι ο επόμενος στόχος τους;

Γιατί, επίσης αναρωτιέμαι, δεν έχει ακόμα λειτουργήσει η Δικαιοσύνη στη χώρα και οι φυλακές δεν έχουν γεμίσει από εκείνους που μας κατέστρεψαν; Καθημερινά ακούω, στις παρέες που συχνάζω, για διαφόρους πολιτικούς που έχουν «δαγκώσει» εκατομμύρια από δεξιά κι αριστερά, που έκαναν μπίζνες με «δικούς» τους ανθρώπους, αυτά συζητιούνται ανοιχτά στα καφέ των δημοσιογράφων. Στα αφτιά κανενός εισαγγελέα δεν έφτασαν οι φήμες;

Και όμως, πέρα από τον Άκη, όλοι οι άλλοι κυκλοφορούν ελεύθεροι, μια κοινωνία «αγγέλων». Και επανέρχομαι. Γιατί οι άλλοι, δηλαδή όλοι εμείς, πληρώνουμε τη νύφη; Και γιατί πρέπει να μπει στη λίστα των δανειστών και η ελληνική ναυτιλία; Από το ελληνικό κράτος ζει η ελληνική ναυτιλία; Από αυτό σιτίζεται; Όχι! Άρα;

Δύο οικονομικές υπερδυνάμεις υπάρχουν στον πλανήτη, δύο έθνη κινούν τον πλανήτη. Οι Έλληνες με τα καράβια τους και οι Εβραίοι με τις τράπεζές τους. «…χωρίς τους Έλληνες δεν λειτουργεί τίποτα στην παγκόσμια ναυσιπλοΐα, οι Έλληνες εφοπλιστές καθορίζουν το παγκόσμιο εμπόριο όσο κανένα άλλο έθνος», ομολογεί η Die Welt. Από μια καραμπόλα της ιστορίας, Έλληνες και Εβραίοι είναι σήμερα σύμμαχοι.

Και δεν αναφέρομαι μόνο στη συμμαχία Ελλάδας – Ισραήλ, που αφορά τα κράτη, αναφέρομαι στη στενή συνεργασία μεταξύ του ελληνικού και εβραϊκού λόμπι παγκοσμίως, την οποία φυσικά οι περισσότεροι ούτε και έχετε πάρει χαμπάρι διότι είτε περιμένετε τον Πούτιν να σας σώσει, είτε θέλετε να σώσετε τα παιδάκια που θυσιάζει ως ανθρώπινες ασπίδες η Χαμάς στην Παλαιστίνη, είτε γιατί είστε ακροδεξιοί, οπαδοί του Αδόλφου, με ακατανόητο μίσος για τους Εβραίους, είτε γιατί υπάρχει και η κατηγορία εκείνων που πιστεύουν ότι οι Εβραίοι «σταύρωσαν τον Χριστό».
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου