Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

 

Φανερά εκνευρισμένη είναι η Άγκυρα από τις συζητήσεις μεταξύ των Υπουργών Άμυνας της Ρωσίας, του Ιράν και της Συρίας, οι οποίοι αναζητούν τρόπους για διεύρυνση της συνεργασίας στα πεδία της μάχης, ενάντια στο ISIS και την αλ-Κάιντα.

Μάλιστα, η Τουρκία επιχειρεί να ρίξει λάσπη στην Ρωσία για μία ακόμη φορά, καταγγέλοντας πως η ρωσική Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε τζαμιά, νοσοκομεία και σχολεία στη Συρία. Φυσικά απείλησε πως δεν θα μείνουν ατιμώρητα τα «εγκλήματα» αυτά, δίχως να παρέχει οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο για τα λεγόμενά της.

Είναι προφανές πως η Τουρκία έχει πανικοβληθεί από τη συμμαχία αυτή, η οποία βρίσκεται κοντά στην πόρτα της. Οι διαρκείς και συνεχείς προκλήσεις έχουν εξωθήσει την Τουρκία στην απομόνωση, αφού οι σύμμαχοί της, της γυρίζουν η μία μετά την άλλη την πλάτη.

Η συμμαχία αυτή θα φέρει προ των ευθυνών της την τουρκική κυβέρνηση, η οποία θα κληθεί να λογοδοτήσει για τη στήριξη των τζιχαντιστών (παροχή όπλων, αγορά πετρελαίου), τους αδικαιολόγητους και βάναυσους βομβαρδισμούς κατά των Κούρδων και τις διαρκείς προκλήσεις (π.χ. κατάρριψη ρωσικού μαχητικού).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου