Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ GUARDIAN ΔΙΝΕΙ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΤΟ BREXIT

 

Σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας The Guardian, οι οπαδοί του Brexit φαίνεται πως κερδίζουν έδαφος την τελευταία εβδομάδα, καθώς όπως δείχνει το 52% των πολιτών σκοπεύουν να ψηφίσουν υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαική Ένωση.

Πιο συγκεκριμένα, η Guardian πραγματοποίησε δύο δημοσκοπήσεις για να δώσει μια απάντηση σε εκείνους που μιλούν για διαφορετικά αποτελέσματα στις διαδικτυακές και τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις, ωστόσο τα αποτελέσματα και των δύο ήταν ίδια.

Στην τηλεφωνική δημοσκόπηση ρωτήθηκαν περισσότεροι από 1.000 ενήλικες, με το 45% να απαντά ότι θέλει η χώρα να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ το 42% να παραμείνει. Το 13% απάντησε ότι δεν γνωρίζει. Όταν αφαιρέθηκαν τα «δεν γνωρίζω», το ποσοστό διαμορφώνεται σε 52% υπέρ του Brexit και 48% κατά.

 Στην αντίστοιχη διαδικτυακή δημοσκόπηση, το 47% απάντησε ότι θα ήθελε να αποχωρήσει από την Ε.Ε. ενώ το 44% ότι θα ψηφίσει υπέρ της παραμονής της Βρετανίας. Το ποσοστό των αναποφάσιστων άγγιξε το 9%. Αφαιρώντας τους αναποφάσιστους, το ποσοστό προσαρμόζεται στο 52% υπέρ του Brexit και 48% κατά. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου