Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ- ΜΕ 8 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ

 

Τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη όπου 8 στρατιωτικοί ζήτησαν πολιτικό άσυλο-Η Τουρκία ζητά την άμεση έκδοσή τους. ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ο υπουργός εξωτερικών της γειτονικής χώρας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ζήτησε να εκδοθούν στην Τουρκία όσο το δυνατόν νωρίτερα οι 8 επιβαινοντες στο στρατιωτικό ελικοπτερο που προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη.

«Ζητήσαμε την άμεση έκδοση των οκτώ προδοτών οι οποίοι έχουν καταφύγει με ελικόπτερο στην Ελλάδα» αναφέρει σε μήνυμά του στο «twitter» ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

Ανακοίνωση ΓΕΕΘΑ: «Αναφορικά με το περιστατικό προσγείωσης τουρκικού στρατιωτικού ελικοπτέρου τύπου Black Hawk στο αεροδρόμιο Αλεξανδρουπόλεως στις 11:51 της 16/7, σας γνωρίζεται ότι:

Προγραμματίζεται η άμεση επιστροφή του στην Τουρκία και η εξέταση από τις αρμόδιες αρχές αιτημάτων ασύλου των επιβαινόντων σε αυτό»,επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΓΕΕΘΑ.

Στο τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Black Hawk, που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο "Δημόκριτος" της Αλεξανδρούπολης νωρίτερα σήμερα, επέβαιναν τρεις ταγματάρχες, τρεις λοχαγοί και δύο αρχιλοχίες, σύμφωνα με πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία: «Ώρα 11.50 στο αεροδρόμιο της Αλεξαδρούπολης προσγειώθηκε τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν οκτώ άνδρες.

Οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικές δυνάμεις και οδηγήθηκαν στη διεύθυνση αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.Οι συλληφθέντες ζήτησαν πολιτικό άσυλο. Το στρατιωτικό ελικόπτερο φυλάσσεται».

13.10 Τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο με οκτώ άτομα ζήτησε και έλαβε άδεια για έκτακτη προσγείωση στην Αλεξανδρούπολη, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. Πρόκειται για ελικόπτερο Black Hawk της τουρκικής αστυνομίας και έφτασε στη χώρα χωρίς σχέδιο πτήσης.

265 οι νεκροί στην απόπειρα πραξικοπήματος-Φόβοι για νέα επιχείρηση αν και ο Ερντογάν ελέγχει πλήρως την κατάσταση- Ακυρώνονται ελληνικές πτήσεις.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εξέπεμψε σήμα κινδύνου στις 11:45 το πρωί και προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 11:51.

Όταν μπήκε στο FIR Αθηνών σηκώθηκαν δύο ελληνικά F16 για να συνοδεύσουν το Black Hawk που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης "Δημόκριτος".

Και οι οκτώ είναι στρατιωτικοί που έχουν αφαιρέσει τα διακριτικά τους από τις στολές τους. Και τα οκτώ άτομα συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην αστυνομική διεύθυνση Αλεξανδρούπολης. 

Κρατούνται για παράνομη είσοδο στη χώρα μας. Ζήτησαν πολιτικό άσυλο και το ελικόπτερο φυλάσσεται. Την υπόθεση αναλαμβάνουν πλέον οι εισαγγελικές αρχές. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου