Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΕΧΕΡΑΝΗΣ ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΝ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΤΟΥ ΙΡΑΝ

 

Τα κουρδικά κόμματα του Ιράν είναι στη διαδικασία της συγκρότησης ενός ενιαίου κουρδικού μετώπου, για να αντιμετωπίσουν ενωμένοι τις απειλές τις ιρανικής κυβέρνησης στο ιρανικό (ανατολικό) Κουρδιστάν.

Μιλώντας στο BasNews την Τετάρτη 27 Ιουλίου ο Μοχάμεντ Ναζίφ Καντιρί, είπε ότι τις τελευταίες εβδομάδες συναντήθηκαν δύο φορές εκπρόσωποι από έξι κουρδικά κόμματα και οργανώσεις του Ιράν και στην επόμενη συνάντησή τους θα συζητήσουν την αναγκαιότητα της συγκρότησης ενός κοινού πολιτικού μετώπου μέσα στο Ιράν.

«Οι πολιτικές διαφορές ωστόσο είναι τα κυρίως εμπόδια για τη δημιουργία του μετώπου», υπογράμμισε ο Καντιρί. Ο Ανγουάρ Μοχαμέντι, μέλος του πολιτικού γραφείου της Κοινωνίας των Επαναστατών Εργατών του Ιρανικού Κουρδικού Κόμματος (KŞZK), αποκάλυψε στο BasNews ότι το έδαφος για την εγκαθίδρυση ενός μετώπου είναι έτοιμο, αν κι ακόμα υπάρχουν κάποια εμπόδια που οι παρατάξεις δεν έχουν υπερνικήσει.

Ύστερα από δύο δεκαετίες κατάπαυσης των πολεμικών επιχειρήσεων των Κούρδων ενάντια στο Ιράν, οι κουρδικές δυνάμεις ξανάρχισαν τον ένοπλο αγώνα τους ενάντια στην κυβέρνηση της Τεχεράνης, αποφασισμένες να αγωνιστούν για την ελευθερία και τα δικαιώματα των Κούρδων στη χώρα.

Κούρδοι Πεσμεργκά του Ιράν έχουν επιτεθεί σε ιρανικά στρατεύματα κι ο στρατός του Ιράν βομβάρδισε περιοχές στα σύνορα με το ιρακινό Κουρδιστάν, επιθέσεις που είχαν θύματα μεταξύ του άμαχου κουρδικού πληθυσμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου