Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΣΩΣΕ Η ΡΩΣΙΑ

 

Από τις μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας ενημερώθηκε η ΜΙΤ και ο Ταγίπ Ερντογάν ώρες πριν γίνει το πραξικόπημα και τα τανκς βγουν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Sputnik επικαλούμενο ιρανικά ΜΜΕ.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο ρωσικός στρατός υπέκλεψε συνομιλίες του τουρκικού στρατού που έδειχναν πως οργανωνόταν πραξικόπημα. Έτσι αναφέρει το ιρανικό Fars News, και συνεχίζει πως η είδηση μεταφέρθηκε άμεσα στη τούρκικη μυστική υπηρεσία.

Ανάμεσα στις συνομιλίες που υποκλάπηκαν ήταν και το μήνυμα που στάλθηκε από ελικόπτερο, και διέταζε τους στρατιώτες που βρίσκονταν στη Μαρμαρίδα να συλλάβουν ή να σκοτώσουν τον Ερντογάν.

Οι σχέσεις μεταξύ του Τούρκου προέδρου και του Βλαντιμίρ Πούτιν είχαν μπει στον πάγο το προηγούμενο διάστημα, μετά την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού στα σύνορα με τη Συρία, αλλά όπως ισχυρίζονται διπλωματικές πηγές ήταν η συγγνώμη του Ερντογάν που τον έσωσε αλλά και που ξένα κράτη υποσχέθηκαν στήριξη στις δυνάμεις του στρατού.

Την ίδια ώρα ούτε η Τουρκία και ούτε η Ρωσία έχουν σχολιάσει τη σχετική φημολογία, αλλά επίσημη ανακοίνωση του τουρκικού στρατού την Τρίτη, άφηνε να εννοηθεί πως η ΜΙΤ έλαβε σχετική προειδοποίηση χωρίς να αναφέρεται η πηγή.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου