Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

ΣΤΗΝΕΙ ΧΟΝΤΡΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ Ο ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΑΛΗ ΤΣΑΟΥΣ

 

Προβληματισμό προκαλεί η πραγματοποίηση πορείας που θα οργανώσουν στην Κομοτηνή γενίτσαροι Έλληνες μουσουλμάνοι, «τουρκόφρονες», στις 24 Ιουλίου ανήμερα του μνημόσυνου του Αχμέτ Σαδίκ – με πρόσχημα τη «διεκδίκηση δικαιωμάτων».

Τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, είχε προαναγγείλει στο 4ο Συνέδριο του DEB (ΚΙΕΦ) ο πρόεδρος του κόμματος, Μουσταφά Αλή Τσαούς, που επιχειρεί ουσιαστικά να δημιουργήσει και πάλι ένταση.

Με μια ιδιάζουσα φασίζουσα ρητορική των στελεχών του, η οποία απροκάλυπτα πλέον κάνει λόγο ακόμα και για «αλυτρωτικές βλέψεις», βάζοντας ταμπέλες και τραβώντας διαχωριστικές γραμμές στην κοινωνία, το ακροδεξιό κόμμα ΚΙΕΦ (Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας) επιχειρεί να χειραγωγήσει, να φανατίσει και να κατευθύνει τους φιλήσυχους μουσουλμάνους της Θράκης με πρακτικές πεπερασμένων εποχών. Είχε δηλώσει προκλητικά ο Τσαούς:

«Να πάρουμε στα χέρια μας την σημαία. Να κάνουμε μια πορεία, τουλάχιστον από τα γραφεία μας μέχρι τα νεκροταφεία. Μια πορεία περηφάνιας. Να είναι μια πορεία με αίτημα την απόδοση των δικαιωμάτων μας. Ας είναι μια πορεία με την οποία θα ζητείται πίσω το αυτοκίνητο του αείμνηστου ηγέτη μας.

Πλέον να μην στεκόμαστε. Πλέον να μην σωπαίνουμε. Ήρθε πια ο καιρός να βγούμε στις πλατείες. Δήθεν θα μας εκφόβιζαν. Εγώ απευθύνομαι στους Έλληνες αξιωματούχους. Εγώ είμαι έτοιμος να δώσω την ψυχή μου. Ο ηγέτης μας έγινε μάρτυρας. Εάν επιτρέψει ο Αλλάχ ας γίνουμε και εμείς μάρτυρες σε αυτό τον δρόμο».

Η πορεία αυτή αποτελεί ουσιαστικά την κορύφωση των ενεργειών της Άγκυρας το τελευταίο διάστημα στην προσπάθεια της να κλιμακώσει τις εντάσεις με απώτερο σκοπό τη δημιουργία «θερμού» επεισοδίου στη Θράκη.Ο εθνικιστικός και ισλαμιστικός λόγος των ακροδεξιών πρακτόρων της Τουρκίας είναι εμφανής στην παραπάνω δήλωση.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου