Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΦΙΛΟΥΣ

 

Οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας κατάφεραν να περικυκλώσουν τις συνοικίες που ελέγχουν οι ισλαμιστές μέσα στην πόλη Χαλέπι και να τους αποκλείσουν από τον έξω κόσμο.

Η μόνη ελεύθερη δίοδος, η λεωφόρος Καστέλο, από την οποία ανεφοδιάζονταν οι ισλαμιστές μέσα στην πόλη του Χαλεπιού έκλεισε την Πέμπτη λόγω επέλασης των κυβερνητικών δυνάμεων, που πλέον έχουν τη συγκεκριμένη οδό στο βεληνεκές πυρός τους. «Αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί ούτε να μπει ούτε να βγει από το Χαλέπι», τόνισε ο Ζακάρια Μαλαχίφτζι, από την ισλαμιστική ένοπλη ομάδα Φαστακίμ. 

Άλλη πηγή από τους ισλαμιστές τόνισε ότι όλες οι οργανώσεις με παρουσία στην περιοχή στέλνουν ενισχύσεις ώστε να αναχαιτιστούν οι δυνάμεις του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ, ωστόσο η κατάσταση είναι πολύ κακή, καθώς ο στρατός του καθεστώτος «έχει αεροπορική κάλυψη».

Μέσα στο Χαλέπι υπάρχουν ένοπλες ομάδες του τουρκόφιλου Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), ισχυρές δυνάμεις του Μετώπου Αλ Νούσρα, του βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία, και Τούρκοι εθελοντές. 

Οι Ρώσοι, πριν τα «ξαναβρούν» με τους Τούρκους είχαν καταγγείλει ότι η Άγκυρα είχε στείλει μέσα στο Χαλέπι και Τούρκους κομάντος που υποκρίνονταν τους αντάρτες. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου