Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ – ΑΚΙΝΤΖΙ

 

Από τις 10 σήμερα το πρωί, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί συζητούν τα πρώτα ευρήματα της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε σχέση με τις οικονομικές πτυχές του Κυπριακού, στο πλαίσιο της διαδικασίας διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού.

Να σημειωθεί ότι η συνάντηση των δύο ηγετών γίνεται, παρουσία και των επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας για την Οικονομία των δύο κοινοτήτων. Στην τελευταία συνάντηση των δύο ηγετών συζητήθηκαν τα κεφάλαια της ιθαγένειας και των βασικών ελευθεριών.

Την ίδια ώρα, στην Κύπρο βρίσκεται σήμερα η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών, Βικτόρια Νούλαντ, η οποία το απόγευμα αναμένεται να συναντηθεί τόσο με τον πρόεδρο Αναστασιάδη όσο και με τον Μουσταφά Ακιντζί.

Σχετική ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ γνωστοποίησε ότι η Βικτόρια Νούλαντ «θα συναντηθεί με τους ηγέτες των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων και τον ειδικό σύμβουλο των Ηνωμένων Εθνών, Έσπεν Μπαρθ Έιντε, για να μεταφέρει τη συνεχή αμερικανική υποστήριξη σε δίκαιη και διαρκή διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος μέσω της διευκολυνόμενης από την αποστολή καλών υπηρεσιών του ΓΓ του ΟΗΕ διαδικασίας».
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου