Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ «ΓΟΝΑΤΙΣΕ»

 

Ο Ερντογάν ζήτησε γονυπετής συγνώμη από τον Βλαντιμίρ Πούτιν για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από την τουρκική πολεμική αεροπορία τον περασμένο Νοέμβριο και ο «τσάρος» τον αντάμειψε με ένα δώρο αξίας 5 δισ. δολαρίων μόνο για το 2016.

Η συγνώμη του Ερντογάν έστω και καθυστερημένη ικανοποίησε τον Ρώσο πρόεδρο ο οποίος υπέγραψε διάταγμα για την άρση της απαγόρευσης να ταξιδεύουν οι Ρώσοι τουρίστες στην Τουρκία, μια απαγόρευση που είχε καταφέρει ισχυρό πλήγμα στον τουρισμό και στην οικονομία της γειτονικής χώρας.

Η άρση του εμπάργκο της Ρωσίας στην Τουρκία και η συμφιλίωση των δύο χωρών αναμένεται να δώσει «φιλί ζωής» στην οικονομία της Τουρκίας ύψους 10 δισ. δολαρίων μέσα στα επόμενα δύο χρόνια (5 δισ. φέτος και άλλα 5 δισ. το 2017), σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας οικονομικών ερευνών Ata Investment

«Πιστεύουμε ότι οι διμερείς οικονομικές και εμπορικές σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας θα βελτιωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την επίλυση των τρεχόντων προβλημάτων.

Αυτό αναμένεται να δημιουργήσει μια πρόσθετη συνεισφορά της τάξης των 4,5 με 5 δισ. δολαρίων ετησίως στην τουρκική οικονομία και χάρη στην γρήγορη αποκατάσταση των εμπορικών και τουριστικών σχέσεων με την Ρωσία οι αποδόσεις αναμένεται να είναι 10 δισ. δολάρια τα επόμενα δύο χρόνια», αναφέρει η σχετική έκθεση.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου