Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ… ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟ BREXIT

 

Τίποτα δεν τελείωσε ακόμη, σε ό,τι αφορά το μέλλον της Μ. Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Αυτό τουλάχιστον προειδοποιεί κορυφαία δικηγορική εταιρεία του Λονδίνου.

Η Mishcon de Reya προετοιμάζεται να ακολουθήσει ακόμη και τη νομική οδό, προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι Βρετανοί βουλευτές θα συζητήσουν για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ, πριν μπει η Μ. Βρετανία σε αυτόν τον δρόμο που δεν έχει επιστροφή.

Οπως τονίζει η εταιρεία, μόνο το κοινοβούλιο έχει νομικά το δικαίωμα να αποφασίσει την ενεργοποίηση του Αρθρου 50 της Συνθήκης της ΕΕ, βήμα με το οποίο θα ξεκινήσει αυτόματα η αντίστροφη μέτρηση για την έξοδο.

«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος από μόνο του δεν είναι νομικά δεσμευτικό. Είναι παράνομο ο σημερινός ή ο μελλοντικός πρωθυπουργός να ενεργοποιήσει το Αρθρο 50 χωρίς την έγκριση του κοινοβουλίου», τόνισε στο CNN o Κάσρα Νουρόοζι, της Mischon de Reya.

Σύμφωνα με τους Financial Times, που έγραψαν πρώτοι για αυτή τη νομική πρόκληση, η εταιρεία ενεργεί για λογαριασμό μίας ομάδας επιχειρήσεων. Η ίδια η Mishcon de Reya απαντά μόνο ότι εκπροσωπεί «μία ομάδα ανήσυχων Βρετανών πολιτών».
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου