Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Η MICROSOFT ΘΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙ ΑΛΛΑ 2.850 ΑΤΟΜΑ

 

Η εταιρεία Microsoft είπε ότι θα καταργήσει περίπου 2.850 επιπλέον θέσεις εργασίας τους επόμενους μήνες, φέρνοντας το σύνολο των προγραμματισμένων απολύσεων σε 4.700, ή 4% του εργατικού της δυναμικού παγκόσμια.

Τον Μάιο, η εταιρεία είχε δηλώσει ότι θα καταργούσε 1.850 θέσεις στον τομέα smartphone, η πλειοψηφία των οποίων βρίσκονται στην Φιλανδία.

Η Microsoft αγόρασε την φινλανδική εταιρεία κατασκευής κινητών Nokia το 2014, σε μια ατυχή προσπάθεια να ανταγωνιστεί τις εταιρείες που ηγούνται στον κλάδο κινητών, Apple και Samsung Electronics.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Σάτια Ναντέλα, ο οποίος ανέλαβε τη θέση αυτή δύο μήνες προτού υπογραφεί η συμφωνία, έχει εστιαστεί στην αναδιοργάνωση του τμήματος κινητής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με στοιχεία από τις 30 Ιουνίου που έχει αναρτήσει στον ιστότοπό της, η Microsoft έχει 114.000 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης παγκόσμια, από τους οποίους 107.912 εργάζονται στις ΗΠΑ.

Σημαντική αύξηση εσόδων κατέγραψε η Alphabet, μητρική της Google. «Υπάρχει μια καταπληκτική ατμόσφαιρα στην Google» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Σουντάρ Πιτσάι, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε πρόσφατα με τους επενδυτές.

Η δήλωση αυτή του Πιτσάι δεν έρχεται ως έκπληξη αφού η μητρική εταιρεία της Google, Alphabet, κατέγραψε αύξηση εσόδων της τάξης του 21,3%, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 4,88 δισ. δολάρια, ενώ τα συνολικά έσοδα της Alphabet με τις θυγατρικές της εταιρείες ανήλθαν στα 21,5 δισ. δολάρια το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, σε σχέση με τα 17,73 δισ. δολάρια που ήταν το ίδιο διάστημα ένα χρόνο πριν.

Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι κατά μέσο όρο τα έσοδα δεν θα ξεπερνούσαν τα 20,7 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου