Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

SOS ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΠΟΖΑΡΟΝΤΑΣ ΜΕ POKEMON

 

«Έλα εδώ να με σώσεις» γράφουν τα παιδιά του πολέμου, σε όλους εκείνους που κυνηγούν Pokemon, μέσα από τα κινητά τους. «Είμαι εδώ, έλα να με σώσεις», γράφουν τα μηνύματα που κρατούν μικρά παιδιά από την Συρία, σε φωτογραφίες παρέα με χαρακτήρες του Pokemon, οι οποίες κάνουν το γύρο του κόσμου.

Το γραφείο Τύπου των Επαναστατικών Δυνάμεων της Συρίας διακίνησε τις φωτογραφίες, προχωρώντας σε μια κίνηση ώστε να διαδώσει τα μηνύματα των Σύρων που στέκονται απέναντι στο καθεστώς Άσαντ.

Δεκάδες παιδιά από διάφορες περιοχές της Συρίας αντιπαραθέτουν το δράμα τους με τη νέα μανία που σαρώνει παγκοσμίως, το Pokemon Go, παιχνίδια κατά το οποίο ο παίκτης μέσω εικονικής πραγματικότητας που βλέπει στο κινητό του, αναζητά στο χώρο χαρακτήρες του Pokemon.

«Είμαι ο Καφρ Ναμπλ από τα προάστια της Ιντλίμπ, έλα να με σώσεις», γράφει η εικόνα που κρατάει ένα από τα παιδιά, ενώ άλλη σημειώνει: «Είμαι ο Καφρ Ζετά, σώστε με». Εκπρόσωπος της οργάνωσης που ξεκίνησε την καμπάνια εξήγησε ότι, αφορμή για την ιδέα να χρησιμοποιήσουν το Pokemon Go ήταν η κάλυψη που παρέχουν στην εφαρμογή τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης. 

Μετά από άδεια που έλαβαν από την εταιρεία, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν το Pokemon Go και τη φήμη του για το καλό των εγκλωβισμένων στον πόλεμο παιδιών. «Θέλουμε να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση και να επιστήσουμε την προσοχή στα δεινά των παιδιών της Συρίας στις πολιορκημένες περιοχές και στα δεινά του συριακού λαού που δέχεται επιθέσεις και σκοτώνεται από το καθεστώς Άσαντ και τους συμμάχους του», ανέφερε.

Οι φωτογραφίες από την ώρα που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο κάνουν το γύρο του κόσμου. Έχουν μοιραστεί από δεκάδες χιλιάδες χρήστες, οι οποίοι μέσω των social media εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στα παιδιά.

Η Εκστρατεία Αλληλεγγύης για τη Συρία, μία οργάνωση με βάση το Ηνωμένο Βασίλειο που παρέχει πολιτική αλληλεγγύη στη συριακή επανάσταση έγραψε: «Οι Σύροι έχουν πιο πιεστικά προβλήματα από το να πιάσουν Pokemon.

Αν μόνο η επαυξημένη πραγματικότητα μπορούσε να σώσει ζωές στη Συρία».Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη Unicef 35.000 παιδιά ζουν εγκλωβισμένα στην πόλη Μανμπιζ και γύρω από αυτή. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου