Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ 18ΧΡΟΝΟΥ ΑΦΡΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΟΡΓΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

 

Το βίντεο, που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις αρχές, χαρακτηρίστηκε «σοκαριστικό και ανησυχητικό» από ανεξάρτητη αστυνομική επιτροπή ελέγχου. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο 18χρονος Πολ Ο’ Νιλ έκλεψε ένα αυτοκίνητο στις 28 Ιουλίου και έγινε αντιληπτός από αστυνομικούς.

Ο νεαρός, σε μια προσπάθεια να αποφύγει τη σύλληψη, έπεσε με φόρα πάνω στο περιπολικό. Οι αστυνομικοί άρχισαν να πυροβολούν προς το αυτοκίνητο και ο 18χρονος έχασε τον έλεγχο και τράκαρε. Στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει πεζός αλλά οι αστυνομικοί τον ακολούθησαν και τον πυροβόλησαν, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. 

Τα τελευταία δευτερόλεπτα της ζωής του νεαρού δεν αποτυπώνονται στο βίντεο, καθώς όπως ανακοίνωσαν οι αρχές η σωματική κάμερα του αστυνομικού  δεν λειτουργούσε εκείνη την ώρα. 

Η ιατροδικαστική εξέταση αποκάλυψε ότι ο νεαρός, που ήταν άοπλος, πυροβολήθηκε πισώπλατα. Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας Άντονι Γκουγκλιέλμι δήλωσε ότι ο αστυνομικός πιθανώς να μην ήξερε να χειριστεί την σωματική του κάμερα ή να προκλήθηκε κάποια τεχνική βλάβη.  

«Δεν πιστεύουμε ότι έγινε κάτι εσκεμμένα» δήλωσε χαρακτηριστικά. «Οι αστυνομικοί πήραν το νόμο στα χέρια τους» ανέφερε με τη σειρά του ο Μάικλ Όπενχάιμερ, δικηγόρος της οικογένειας Ο’ Νιλ.  Οι τρεις αστυνομικοί που συνδέθηκαν με το θάνατο του νεαρού Αφροαμερικανού έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου