Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Οι βασικές ειδήσεις που χρειάζεται να γνωρίζετε:
1.«Πρεμιέρα» για τις μειώσεις στις επικουρικές Ξεκινούν οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις που σε ορισμένες περιπτώσεις θα αγγίξουν και το 22%. Οι μεγάλες μειώσεις αναμένονται ωστόσο στο δεύτερο κύμα του επανυπολογισμού και θα εφαρμοστούν με την καταβολή της σύνταξης για τον μήνα Σεπτέμβριο.

2.Ελληνοβουλγαρικές συμφωνίες για την ενέργεια.Σύντομο διάλογο σε φιλικό κλίμα είχαν ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Βούλγαρος ομόλογός του Μπόικο Μπορίσοφ, κατά την άφιξη του Αλέξη Τσίπρα στον χώρο των εργασιών της συνόδου του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας.

3.Οξυμένες οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας – Γερμανίας. Η απαγόρευση του βίντεο και ο εκβιασμός προς την ΕΕ.Περίοδο «τριγμών» διανύουν οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Γερμανίας. 

Η τουρκική πλευρά κατέθεσε επίσημα διάβημα προς τον Γερμανό επιτετραμμένο στο οποίο εξέφρασε την ενόχλησή της για την απαγόρευση των Γερμανικών αρχών να προβάλουν βίντεο με μήνυμα του τούρκου Προέδρου.

Αίσθηση όμως έχουν προκαλέσει και οι δηλώσεις σε γερμανική εφημερίδα του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος προειδοποίησε την ΕΕ να αποσύρει τη βίζα για τους τούρκους υπηκόους σε διαφορετική περίπτωση η Τουρκία θα αποσυρθεί από τη συμφωνία για το προσφυγικό.

Την περίοδο «κάποιων τριγμών» παραδέχθηκε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ λέγοντας: «Η Τουρκία είναι εδώ και αιώνες, δεκαετίες, χρόνια, σημαντικός και καλός εταίρος της Γερμανίας και της Ευρώπης.

Είχαμε επανειλημμένα στο παρελθόν περιόδους τριγμών και άλλες φάσεις κατά τις οποίες τα πράγματα ήταν εξαιρετικά καλά. Τώρα θα έλεγα ότι έχουμε μάλλον μια φάση κάποιων τριγμών».

4.Επίθεση στην πρεσβεία του Μεξικό. Το σενάριο της τρομοκρατικής ενέργειας εξετάζει σοβαρά η ΕΛ.ΑΣ. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή, ένοπλος εμφανίστηκε σε ανύποπτο χρόνο στην πλατεία Φιλικής Εταιρίας στο Κολωνάκι και άνοιξε πυρ κατά του κτιρίου στον αριθμό 14.

Από τις έρευνες βρέθηκαν μία οπή στα γραφεία χρηματιστηριακής εταιρίας στον 4ο όροφο, ακριβώς κάτω από τη σημαία του Μεξικό, και μία δεύτερη οπή στον τρίτο όροφο του ίδιου κτιρίου.

5.Παραπομπή Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για νέα κρίση στο Συμβούλιο Εφετείου Αθηνών.Ο Άρειος Πάγος, με την υπ΄ αριθμ. 1331/2016 απόφασή του, έκανε δεκτή εν μέρει την αναίρεση που είχε ασκήσει η Ξένη Δημητρίου όταν είχε το βαθμό της αντεισαγγελέως του ανώτατου δικαστηρίου (σήμερα είναι εισαγγελέας του Αρείου Πάγου), κατά του υπ΄ αριθμ. 1149/2015 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Που αφορούσε τον πρώην πρόεδρο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) Ανδρέα Γεωργίου, με αποτέλεσμα να παραπέμπεται και πάλι για νέα κρίση στο Συμβούλιο Εφετών και για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, πλέον του πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματος της παράβασης καθήκοντος για το οποίο ήδη έχει παραπεμφθεί.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου