Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Ο 5ΧΡΟΝΟΣ ΟΜΡΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥ

 

Ο πεντάχρονος Ομράν, το αγοράκι που βγήκε ζωντανό από την κόλαση αεροπορικού βομβαρδισμού στο Χαλέπι, βρήκε ξανά καταφύγιο στη ζεστή αγκαλιά των γονιών του.

Το αγοράκι, που έγινε σύμβολο της τραγωδίας του εμφυλίου στη Συρία, όταν η εικόνα του, ενώ βρισκόταν ματωμένο και σοκαρισμένο μέσα σε ένα ασθενοφόρο μετά τη διάσωσή του, συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο, επανενώθηκε με την οικογένειά του, που επίσης σώθηκε από έναν ακόμη σφοδρό αεροπορικό βομβαρδισμό.

Ο Ομράν, αν και βαριά χτυπημένος, δεν έριξε ούτε ένα δάκρυ, μετά τη διάσωσή του, προκαλώντας την έκπληξη των εθελοντών από την ομάδα της συριακής Πολιτικής Προστασίας της Συρίας – γνωστής κι ως «λευκά κράνη», που τον ανέσυραν ζωντανό από τα συντρίμμια του σπιτιού του.

Έκλαψε όμως όταν αντίκρισε την οικογένειά του, μετά από μία ακόμη περιπέτεια στη δίνη του εμφυλίου στη Συρία. Ο 5χρονος Ομράν, ζητούσε διαρκώς τους γονείς του όταν δεχόταν τις πρώτες βοήθειες από τους γιατρούς και όταν τελικά βρέθηκε στην αγκαλιά τους, ξέσπασε τα κλάματα, σύμφωνα με τους νοσηλευτές που τον περιέθαλψαν.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου