Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

ΕΞΑΛΛΗ Η ΜΟΣΧΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Στην πρόσφατη εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Εμπορικό Επιμελητήριο Αλεξανδρούπολης, υπήρξαν προτάσεις, σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας και Ρωσίας. Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε, αποδεικνύοντας τις σκέψεις και απόψεις του ελληνικού λαού.

Τονίζουμε την ιδιαιτερότητα που έχει η περιοχή της Θράκης, λόγω του τουρκικού παράγοντα, αλλά και τη σημασία που δίνει η Ρωσία σε αυτήν ,λόγω της γεωπολιτικής της θέσης.

Μάλιστα δεν είναι λίγες οι εταιρείες ρωσικών συμφερόντων που επιθυμούν να επενδύσουν στην περιοχή, ρίχνοντας την υψηλότατη ανεργία και δίνοντας ασφάλεια απέναντι στις τουρκικές βλέψεις.

Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάστηκε από τη ρωσική διπλωματική αρχή η σύσταση ρωσικού υποπροξενείου στην Αλεξανδρούπολη.Φυσικά η δημιουργία υποπροξενείου δεν είναι συζήτηση καινούρια, αλλά έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια.

Πολλά έτη πέρασαν και καμία ελληνική κυβέρνηση δεν ανταποκρίθηκε στις κλήσεις της Ρωσίας. Η δε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φάνηκε, στην αρχή, να θέλει να ακολουθήσει ένα διαφορετικό δρόμο, λιγότερο εξαρτημένο από τη Δύση. Αυτό έδωσε ελπίδες σε πολλούς Θρακιώτες.

Ωστόσο διακρίναμε έγκαιρα την πραγματική πρόθεση του Υπουργού κου Κοτζιά, ο οποίος ήταν απρόθυμος να προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου. Ένας χρόνος σχεδόν έχει περάσει από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου και ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα. 

Η κεντρική εξουσία είναι σφόδρα αντίθετη στη λειτουργία του υποπροξενείου. Δεν έχει καμία πρόθεση να το επιτρέψει να ιδρυθεί. Όχι μόνο κοροϊδεύει το λαό της Θράκης, αλλά όλους τους Έλληνες και όλη τη Ρωσική Διπλωματία.

Φυσικά αυτό έχει γίνει αντιληπτό από τη Μόσχα που εμφανίζεται ιδιαίτερα εξοργισμένη με τις πολιτικές κυβιστήσεις του Αλέξη Τσίπρα και των Υπουργών του.

Θεωρούν πως τα πράγματα πρέπει να είναι ξεκάθαρα μεταξύ μας και σε καμία περίπτωση ο ελληνικός εμπαιγμός δεν είναι αποδεκτός. Είναι κρίμα η δυτικόδουλη πολιτική των κυβερνήσεων μας να συνεχίζεται μετά από 6 χρόνια μνημονίων, δυτικής προέλευσης.

Εκτός των μνημονίων καμία ασφάλεια δεν παρέχεται απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, ούτε καν στήριξη στο θέμα των προσφύγων-μεταναστών.  Έναν σύμμαχο είχαμε πιθανώς και κάνουμε ότι μπορούμε για να τον χάσουμε. Κρίμα.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου