Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...

 

Κι άλλοι μετανάστες και πρόσφυγες κατέφθασαν στη Λέσβο! Περίπου 5.000 είναι πλέον οι εγκλωβισμένοι που ζητούν άσυλο στη Λέσβο, αριθμός που ξεπερνά το 15% του συνόλου των κατοίκων την Μυτιλήνης.

Σήμερα μόνο, πραγματοποιήθηκε η διάσωση 90 προσφυγών, ενώ χθες έφτασαν στο ακριτικό νησί 175 πρόσφυγες και μετανάστες ενώ, τους 88 έφτασε ο αριθμός των προσφύγων στη Λήμνο. 

Συνολικά στη Λέσβο, ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών, χωρίς βέβαια να υπολογίσουμε τις σημερινές αφίξεις, φτάνει στους 4.846, στη Σάμο 1.002, στη Χίο 3.309. Στα νησιά του βορείου Αιγαίου ζουν σήμερα συνολικά 9.157 πρόσφυγες και μετανάστες.

Η κυβέρνηση δυστυχώς παραμένει αδρανής. Ως συνήθως, μένει πίσω από τις εξελίξεις καθώς η έλλειψη σχεδίου διαχείρισης του μεταναστευτικού είναι οφθαλμοφανής. Εν τω μεταξύ η Βank of America, στην τελευταία της έκθεση που σχετίζεται με την Ελλάδα, αναφέρει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα πρόωρων εκλογών.

Ειδικότερα, η BofA Merrill Lynch, υπογραμμίζει ότι λόγω της δεύτερης αξιολόγησης που αρχίζει το φθινόπωρο, το διάστημα μέχρι το τέλος του έτους θα είναι αρκετά επίπονο για τη χώρα μας, με περισσότερα μέτρα. Κάτι που, όπως σημειώνει, είναι σημάδια πρόωρων εκλογών, σε συνδυασμό με την έλλειψη πλειοψηφίας του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. 
 
Όπως αναφέρει η η BofA Merrill Lynch, οι στόχοι είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθούν αφού υπήρχε η "αστοχία" των 337 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο, από τη φορολογία. 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου