Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Οι βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Πειθαρχικές διώξεις κατά τριών εισαγγελέων για την υπόθεση της Siemens. Πειθαρχική δίωξη κατά του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρου Ντογιάκου, του εισαγγελέα Εφετών Γεώργιου Γεράκη και της εισαγγελέως Εφετών Αθηνάς Θεοδωροπούλου.

Αναφορικά με τη μη μετάφραση σε δύο γλώσσες (Γερμανικά και Γαλλικά) του βουλεύματος για την Siemens, κ.λπ., που είχε ως συνέπεια την επ΄ αόριστον αναβολή της δίκης, άσκησε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Η πειθαρχική δίωξη σε βάρος των τριών ασκήθηκε μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Άννας Ζαϊρη. Όπως είναι γνωστό, η πειθαρχική έρευνα διατάχθηκε από την κυρία Δημητρίου προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες που οδήγησαν στην αναβολή της δίκης της Siemens επ΄ αόριστον.

2).Στον έλεγχο της Cosco το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του ΟΛΠ. Στον έλεγχο της Cosco πέρασε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του ΟΛΠ, καθώς ο κινεζικός κολοσσός απέκτησε το 51% των μετοχών του ΟΛΠ.

H Cosco θα αποκτήσει το 67% του ΟΛΠ έναντι συνολικού τιμήματος 368,5 εκατ. ευρώ, σε δύο στάδια. Χθες Τετάρτη, ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της συναλλαγής, με την Cosco να καταβάλει ποσό ύψους 280,5 εκατ. ευρώ στο ΤΑΙΠΕΔ και να καθίσταται μέτοχος 51% του ΟΛΠ ΑΕ.

Το δεύτερο στάδιο της συναλλαγής προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός πέντε ετών. Η συνολική αξία της συμφωνίας αποτιμάται στα 1,5 δισ. ευρώ. Στόχος των Κινέζων είναι η μετατροπή του Πειραιά στο μεγαλύτερο διαμετακομιστικό λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων στην Ευρώπη. 

Καθιστώντας το στρατηγικό σημείο στην Ευρώπη καθώς και το μεγαλύτερο λιμάνι αναχώρησης στον κόσμο για εταιρείες κρουαζιέρας.

3).«Πόλεμος» Μόσχας - Ουκρανίας αναφορικά με απόπειρα εισβολής στην Κριμαία.«Πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας έχει ξεσπάσει αναφορικά με απόπειρα εισβολής που φέρεται να σχεδιαζόταν στην Κριμαία.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) υποστήριξε ότι απέτρεψε «τρομοκρατικές επιθέσεις» και μια ένοπλη εισβολή στην Κριμαία που όπως υποστήριξε η FSB, σχεδιάστηκαν από την Ουκρανία με στόχο την «αποσταθεροποίηση» της χερσονήσου πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Ουκρανικής κυβέρνησης με το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας να κατηγορεί ανοικτά τον Βλαντιμίρ Πούτιν ότι επιδιώκει νέο πόλεμο με την Ουκρανία. 

Και τον πρόεδρο της χώρας, Πέτρο Ποροσένκο να υποστηρίζει πως οι κατηγορίες της Ρωσίας αποτελούν ένα «κυνικό πρόσχημα» για ώστε η Μόσχα να προβεί σε νέες στρατιωτικές απειλές ενάντια στην Ουκρανία.

4).Λήξη συναγερμού στις Βρυξέλλες. Συναγερμός σήμανε την Tετάρτη στις αρχές των Βρυξελλών έπειτα από πληροφορίες ότι είχαν τοποθετηθεί βόμβες σε δύο αεροπλάνα τα οποία βρισκόταν εν πτήσει και κατευθύνονταν στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ.

Η κινητοποίηση των αρχών ήταν άμεση. Τελικά και τα δύο αεροπλάνα προσγειώθηκαν με ασφάλεια στο Ζαβεντέμ, ενώ οι επιβάτες απομακρύνθηκαν με ασφάλεια.

5).Δύο βομβιστικές επιθέσεις στην Τουρκία. Τουλάχιστον επτά άμαχοι σκοτώθηκαν σε δύο ταυτόχρονες βομβιστικές επιθέσεις που διαπράχθηκαν χθες στη νοτιοανατολική Τουρκία, την ευθύνη για τις οποίες οι τουρκικές αρχές αποδίδουν στην αυτονομιστική οργάνωση Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).

Η έκρηξη ενός αυτοκινήτου παγιδευμένου με εκρηκτικές ύλες στο κέντρο της πόλης Ντιγιάρμπακιρ στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, σύμφωνα με το Ντογάν, ενώ στην ίδια επίθεση τραυματίστηκαν 13 άνθρωποι. 

Στην κοινότητα Κιζίλτεπε, μια σχεδόν ταυτόχρονη έκρηξη στοίχισε τη ζωή άλλων δύο πολιτών. Η έκρηξη έγινε ενώ από το σημείο όπου είχε τοποθετηθεί η βόμβα, κοντά σε ένα νοσοκομείο, διερχόταν ένα όχημα της αστυνομίας.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου