Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕΤΡΑΝΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Το Associated Press μεταδίδει ότι η Τουρκία έχει ήδη τις πρώτες της απώλειες στη Συρία. Όπως διαβάζουμε στο AP, «το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας μετέδωσε ότι ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν από όπως ειπώθηκε μια επίθεση με ρουκέτα στην Τζαραμπλούς. Αυτή είναι η πρώτη τουρκική απώλεια στη Συρία».

Υποστηριζόμενοι από τουρκικά τανκς και αεροπορικές επιδρομές, οι αντάρτες [τζιχαντιστές] σύμμαχοι των Τούρκων συγκρούστηκαν με τις υπό κουρδική ηγεσία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στη βορειοδυτική Συρία σε μια κλιμάκωση που περιπλέκει ακόμα περισσότερο την ήδη παρατεταμένη συριακή σύγκρουση.

Μεταδίδει το Associated Press αναφερόμενο στην επίθεση των τουρκικών και φιλοτουρκικών δυνάμεων στους μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) νότια της Τζαραμπλούς. Το Σάββατο, συνεχίζει το AP, οι Σύροι αντάρτες [φιλότουρκοι τζιχαντιστές] ισχυρίστηκαν ότι κατέλαβαν χωριά νότια της Τζαραμπλούς που τα πήραν από το Ισλαμικό Κράτος και τις κουρδικές δυνάμεις.

Οι συγκρούσεις έχουν επικεντρωθεί στο χωριό Αμάρνα, 8 χλμ νότια της Τζαραμπλούς. Η υποστηριζόμενη από την Τουρκία τζιχαντιστική οργάνωση Νουρ Αλ Ντιν Αλ Ζίνκι, που έγινε παγκοσμίως γνωστή τον προηγούμενο μήνα όταν τα πρωτοπαλίκαρά της αποκεφάλισαν ένα 12χρονο παιδί που έπιασαν αιχμάλωτο, ανακοίνωσε ότι μάχεται με την υποστήριξη τουρκικών τανκς.

Το πρακτορείο ειδήσεων ANHA μετέδωσε ότι οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) κατέστρεψαν ένα τουρκικό τανκ και σκότωσαν πολλούς φιλότουρκους τζιχαντιστές σε μία από τις επιθέσεις που εξαπέλυσαν στο χωριό Αμάρνα.

Οι Τούρκοι από την πλευρά τους ισχυρίζονται ότι κατέστρεψαν, με αεροπορική επιδρομή, αποθήκη πυρομαχικών των SDF. Δηλαδή, εάν ισχύει, κατέστρεψαν αποθήκη με όπλα και πυρομαχικά που έδωσαν στους SDF οι Αμερικανοί. Ωστόσο, οι Τούρκοι παρέλειψαν να μας πουν που βρίσκεται αυτή η αποθήκη που υποτίθεται ότι βομβάρδισαν.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου