Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ 'ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ' ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Το τουρκικό φιλοκυβερνητικό πρακτορείο δεν ανέφερε αν η επίθεση έγινε από το πυροβολικό ή πολεμικά αεροσκάφη και ποιες ομάδες ήταν στο στόχαστρο. Το δημοσίευμα έκανε λόγο για πλήγμα στα νότια της πόλης Τζαραμπλούς, η οποία από το Ισλαμικό Κράτος πέρασε την Τετάρτη στα χέρια των ανταρτών που υποστηρίζονται από την Άγκυρα.

Παράλληλα με την καταπολέμηση των τζιχαντιστών του ΙSIS, η Τουρκία στοχεύει στη Συρία και την ισχυρή κουρδική πολιτοφυλακή (YPG), η οποία επίσης πολεμά τον ISIS. Φιλοκούρδοι αντάρτες δήλωσαν νωρίτερα το Σάββατο ότι δέχτηκαν επίθεση από τουρκικά αεροσκάφη, η οποία ήταν συνέχεια του βομβαρδισμού που δέχτηκαν από τουρκικά τανκς την Πέμπτη.

"Τουρκικά μαχητικά βομβάρδισαν το πρωί του Σαββάτου τις θέσεις μας στη νότια Τζαραμπλούς και στο χωριό Αλ Αμάνα.  Με αυτή την επίθεση, θα ξεκινήσει στην περιοχή μία νέα περίοδος σύγκρουσης", ανακοίνωσε το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Τζαραμπλούς, το οποίο συνδέεται με τις φιλοκουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις.

Την ίδια μέρα, Σύριοι αντάρτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία συγκρούστηκαν με αντάρτες που υποστηρίζονται από τους Κούρδους, στην περιοχή Αλ Αμάρνα, σύμφωνα με πηγές και από τις δύο πλευρές, οι οποίες ωστόσο έδωσαν διαφορετικά στοιχεία.

Η φιλοκουρδική ομάδα στο βόρειο τμήμα της Συρίας υποστήριξε ότι οι αντάρτες που υποστηρίζονται από την Άγκυρα μαζί με τουρκικά τανκς, μπήκαν στο χωριό, όπου συγκρούστηκαν με μαχητές του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Τζαραμπλούς.

Το γραφείο Τύπου του Συμβουλίου επεσήμανε ότι οι αντάρτες πολεμούσαν στο πλευρό των τανκς και ότι οι κουρδικές δυνάμεις δεν είχαν καθόλου συμμετοχή. Ο ηγέτης της φιλοτουρκικής ομάδας ωστόσο, είπε στο Reuters ότι οι αντάρτες μάχονταν το κουρδικό YPG στα περίχωρα της Αλ Αμάρνα, χωρίς να αναμειχθούν τα τουρκικά τανκς.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου