Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Νεκροί και καταστροφές από τον ισχυρό σεισμό των 6,2 Ρίχτερ στην Ιταλία. Πάνω από 159 νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο απολογισμός του σεισμού μεγέθους 6,2 Ρίχτερ που συγκλόνισε την Ιταλία. Το επίκεντρο ήταν στην κεντρική Ιταλία και συγκεκριμένα 2 χλμ από την κοινότητα Ακούμολι.

Όλο το ιστορικό κέντρο του Αματρίτσε έχει καταρρεύσει και ούτε ένα δημόσιο κτίριο δεν έχει μείνει όρθιο. Όλα θυμίζουν τον φονικό σεισμό της Λ' Άκουιλα του 2009. Στο χωριό όλα τα σπίτια έχουν εγκαταλειφθεί και κάτω από τα συντρίμμια βρίσκονται τόσο Ιταλοί όσο και μετανάστες.

Το χωριό είναι κομμένο στα δύο, με εκσκαφείς που προσπαθούν να μετακινήσουν τα ερείπια σε σημεία που δεν υπάρχει κίνδυνος να χαθούν ανθρώπινες ζωές. «Υπάρχουν τουλάχιστον 120 ζωές που χάθηκαν και αυτός δεν είναι ακόμη ο οριστικός απολογισμός», τόνισε ο Ρέντσι.

2).Στο Παρίσι ο Τσίπρας για τη συνάντηση των σοσιαλιστών αρχηγών. 
Στο Παρίσι θα βρίσκεται σήμερα Πέμπτη ο πρωθυπουργός για τη συνάντηση των σοσιαλιστών αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων. Αντικείμενο της συνάντησης είναι η προσπάθεια να διαμορφωθεί κοινή στάση των προοδευτικών Ευρωπαίων ηγετών στη σύνοδο της Μπρατισλάβα. 

Όπου συγκαλείται στις 16 Σεπτεμβρίου άτυπη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, με αντικείμενο το Brexit και τα δεδομένα που διαμορφώνονται στην Ευρώπη μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην Βρετανία.

3).Τουρκικά άρματα μάχης εισέβαλαν στη Συρία. 
Εισβολή στη Συρία με διπλό στόχο πραγματοποίησε η Τουρκία. Οι δυνάμεις της αναπτύχθηκαν στα βόρεια της χώρας από τις 11:07 το πρωί της Τετάρτης. Αν και, αξιωματικοί των συμμαχικών δυνάμεων που δρουν υπό την «ομπρέλα» των ΗΠΑ δήλωναν πως στόχος της επιχείρησης. 

Είναι η απώθηση των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους ο πρόεδρος της Τουρκίας ξεκαθάρισε πως στο στόχαστρο του τουρκικού στρατού είναι και οι «τρομοκράτες» Κούρδοι της Συρίας που εκφράζονται μέσω του PYD. 

Όπως προειδοποίησε δε ο υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Τσαβούσογλου η Τουρκία θέλει να ωθήσει τους Κούρδους ανατολικά του Ευφράτη ποταμού και προς αυτή την κατεύθυνση «θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο».

4).Παρέμβαση Κομισιόν. Με ανακοίνωσή της στηρίζει 
τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου.
Σε μια ασυνήθιστη ανακοίνωση που ερμηνεύεται παρέμβαση και ως έκφραση στήριξης στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, προχώρησε η Κομισιόν. 

Καλώντας μάλιστα την ελληνική κυβέρνηση να στηρίξει και να διατηρήσει την ποιότητα των στατιστικών στοιχείων.Αναφορικά με τις σε βάρος Ανδρέα Γεωργίου, ζητά από τις ελληνικές αρχές «να προστατεύσουν την ΕΛΣΤΑΤ και το προσωπικό της από αυτές τις αβάσιμες αξιώσεις» ενώ εστάλη στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

5).Διαψεύδουν κυβερνητικές πηγές πληροφορίες 
για έλευση Τούρκου πραξικοπηματία στη Σάμο.  
Διαψεύδουν κυβερνητικές πηγές τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι ένας 40χρονος Τούρκου έφτασε στη Σάμο και ότι εξεταζόταν εάν εμπλέκεται στην απόπειρα πραξικοπήματος στην γειτονική χώρα.

Όπως σχολίαζε κυβερνητική πηγή, δεν υπάρχει τέτοιο άτομο στη Σάμο. «Κάποιοι παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια με την ασφάλεια και τα εθνικά θέματα», συμπλήρωσε επίσης.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου