Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Οι βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).To χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Λευτέρης Πετρούνιας. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Λευτέρης Πετρούνιας στον τελικό των κρίκων κάνοντας περήφανους για ακόμη μια φορά όλους τους Έλληνες.

Ο Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής πραγματοποίησε εξαιρετικό πρόγραμμα στον τελικό των κρίκων, το οποίο του έδωσε 16.000 βαθμούς στο σύνολο.Πρόκειται για το δεύτερο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα μετά από αυτό που κατέκτησε την περασμένη βδομάδα η Άννα Κορακάκη.

2).Παυλόπουλος: Nα ζητήσει συγγνώμη η Τουρκία για τη γενοκτονία.Να δικαιωθούν οι αγώνες για την αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από την Παναγία Σουμελά, στο Βέρμιο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου, στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά, στην Καστανιά Βερμίου.Ο Πρόεδρος προέβαλε την αξίωση της Ελλάδας να ζητήσει η Τουρκία «ειλικρινή συγγνώμη» για τη Γενοκτονία σε βάρος του Ποντιακού Ελληνισμού, ενώ χαρακτήρισε «αυθαιρεσία» των τουρκικών Αρχών.

Το γεγονός ότι δεν επέτρεψαν να τελεστεί σήμερα η Πατριαρχική Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να κάμψει το θρησκευτικό φρόνημα και την ιστορική μνήμη των Ελλήνων.

«Δίνουμε ιερή υπόσχεση ότι δεν ξεχνούμε τη θυσία τους και θ’ αγωνιζόμαστε ως την τελική τους δικαίωση. Δηλαδή ως την γενική αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Και την έκφραση, τουλάχιστον, μιας ειλικρινούς συγνώμης από τους απογόνους των θυτών, την Τουρκία», δήλωσε, αναφερόμενος στα θύματα της Γενοκτονίας, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, από την Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά, στην Καστανιά Βερμίου, όπου παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου.

3).Βερολίνο: Δεν γίνονται επαναπροωθήσεις μεταναστών στην Ελλάδα από τη Γερμανία.Διέψευσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών τα δημοσιεύματα περί σχεδιαζόμενης επαναπροώθησης 3.000 ατόμων από τη Γερμανία προς την Ελλάδα και ειδικά την Κρήτη.

«Αυτήν τη στιγμή δεν πραγματοποιούνται επαναπροωθήσεις μεταναστών σύμφωνα με το Δουβλίνο ΙΙΙ από τη Γερμανία προς την Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν μπορώ να πω κάτι για αυτό εκτός από το ότι γνωρίζετε τις ισχύουσες αποφάσεις. Λόγω των οδηγιών, ειδικά του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου, αυτήν τη στιγμή εξαιτίας των συστημικών, ας πούμε ανεπαρκειών, στο ελληνικό σύστημα ασύλου, δεν πραγματοποιούνται επαναπροωθήσεις σύμφωνα με το Δουβλίνο ΙΙΙ προς την Ελλάδα.

Αυτό το μέτρο έχει αποφασιστεί για άλλη μια φορά και έχει παραταθεί», δήλωσε ο Γιοχάνες Ντίμροτ και πρόσθεσε ότι δεν έχει ακόμη επιτευχθεί μια κατάσταση η οποία να επιτρέπει και πάλι νομικά την επαναπροώθηση.

4).Λαβρόφ: Θα δώσουμε περισσότερες αποδείξεις για εισβολές ένοπλων Ουκρανών στην Κριμαία.Η Ρωσία προτίθεται να παράσχει στη Δύση περισσότερες αποδείξεις για ουκρανικές ένοπλες εισβολές στην χερσόνησο της Κριμαίας, δήλωσε χθες Δευτέρα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, έπειτα από συνομιλίες που είχε με τον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Ο Λαβρόφ σημείωσε κατά τις δηλώσεις του αυτές, οι οποίες μεταδόθηκαν από τηλεοπτικά δίκτυα μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Γερμανό ομόλογό του, ότι η Μόσχα θα μπορούσε να δώσει περισσότερα στοιχεία για την, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, από καιρού σχεδιαζόμενη ουκρανική συνωμοσία για την αποσταθεροποίηση της Κριμαίας.

Από την πλευρά του ο Σταϊνμάιερ δήλωσε ότι όλες οι πλευρές πρέπει να απέχουν από οποιαδήποτε ενέργεια η οποία θα μπορούσε να κλιμακώσει την ήδη τεταμένη κατάσταση.

5).Στον τελικοί οι τέσσερις Ελληνίδες στη συγχρονισμένη κολύμβηση.Επιτυχία εις διπλούν για την Ελλάδα στη συγχρονισμένη κολύμβηση. Το ελληνικό ντουέτο αλλά και το... αυστριακό που αποτελείται από δύο Ελληνίδες κέρδισαν την πρόκρισή τους στον τελικό του αγωνίσματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Ζανέιρο και σήμερα Τρίτη θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Οι Ευαγγελία Παπάζογλου και Εβελίνα Πλατανιώτη παρουσίασαν αξιόλογο πρόγραμμα και συγκέντρωσαν 85,3550 βαθμούς στο τεχνικό. Σε συνδυασμό με τους 86,1000 στο ελεύθερο πρόγραμμα που διεξήχθη την Κυριακή, οι δύο Ελληνίδες μπήκαν στη δωδεκάδα με 171,4550 πόντους.

Οι Άννα Μαρία Αλεξανδρή και Ειρήνη Μαρίνα Αλεξανδρή, από την πλευρά τους, οι οποίες εκπροσωπούν την Αυστρία, συγκέντρωσαν 85,0637 πόντους στο τεχνικό κομμάτι και 85,2667 στο ελεύθερο και με σύνολο 170,3304 προκρίθηκαν στην επόμενη φάση.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου