Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Οι ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1). Με το πόθεν έσχες στο στρώμα: Συνταγματικά ανεκτή και μέσα στα όρια του δημοσίου συμφέροντος έκρινε με γνωμοδότηση της η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ότι είναι τα πρόσθετα οικονομικά στοιχεία που ζητούνται (σύμφωνα με το νόμο 4389/2016) στις δηλώσεις του «πόθεν έσχες» και βρίσκονται εκτός των τραπεζικών ιδρυμάτων.

Τα στοιχεία αυτά είναι η υποχρέωση καταγραφής του συνόλου των μετρητών που βρίσκονται σε τραπεζικές θυρίδες και η καταγραφή του συνόλου των μετρητών που δεν είναι σε τράπεζες και ταμιευτήρια, αλλά φυλάσσονται στις κατοικίες, κ.λπ.

2).Στο στόχαστρο ιστορικές εκκλησίες της Αθήνας. Ακόμα δύο εκκλησίες μπήκαν στο στόχαστρο μαυροφορεμένων νεαρών, αυτή τη φορά στο κέντρο της Αθήνας, λίγα 24ωρα μετά την επίθεση αντιεξουσιαστών την περασμένη Κυριακή στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Αντιεξουσιαστές εκτόξευσαν, τα ξημερώματα της Τετάρτης γυάλινα μπουκάλια με χρώμα κατά του ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου στα Εξάρχεια, ενώ παρόμοια επίθεση έγινε και στον Ιερό ναό Ζωοδόχου Πηγής στην οδό Ακαδημίας, όπου έσπασαν τα τζάμια της ξύλινης πόρτας της εισόδου και πέταξαν μπογιές στους τοίχους.

Να σημειωθεί ότι για καμία από τις δύο αυτές επιθέσεις δεν έγιναν προσαγωγές.

3).Έως 30 Νοεμβρίου η προθεσμία υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων Ε9. Παράταση τεσσάρων μηνών για την υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 των ετών από το 2010 και μετά δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών.

Ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης κατέθεσε σχετική τροπολογία με την οποία η προθεσμία παρατείνεται μέχρι τις 30 Νοεμβρίου του 2016. Σύμφωνα με την τροπολογία, για τις δηλώσεις οι οποίες θα υποβληθούν έως την ημερομηνία αυτή τα πρόστιμα και οι πρόσθετοι φόροι, μειώνονται στο μισό.

4).Μία γυναίκα νεκρή και έξι τραυματίες από επίθεση 19χρονου με μαχαίρι στο μετρό του Λονδίνου.Αλλη μία γυναίκα σκοτώθηκε και μέχρι έξι άλλα άτομα τραυματίστηκαν από επίθεση με μαχαίρι στο κέντρο του Λονδίνου το βράδυ της Τετάρτης, ενώ ένας 19χρονος ύποπτος συνελήφθη.

5).Xωρίς εκπρόσωπο στους ομίλους του Champions League.Ούτε ο Ολυμπιακός, ούτε ΠΑΟΚ κατάφεραν να περάσουν στα πλέι οφ του Champions League. Ο πρώτος ηττήθηκε από τη μετριότατη Χάποελ Μπερ Σεβά του Ισραήλ με 1-0 και ο ΠΑΟΚ - αν και καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα - έχασε από τον Άγιαξ με 1-2.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου