Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Έρχεται και ο ΕΝΦΙΑ. Από σήμερα, Δευτέρα, θα αρχίσουν να αναρτώνται στο TAXIS τα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ....

Φέτος θα καταβληθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Σεπτεμβρίου (προθεσμία πληρωμής). Η αποπληρωμή θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2017.

2).Η συνάντηση των τριών.
Όλη η ατζέντα του προγράμματος και της διαπραγμάτευσης αναμένεται να τεθεί σήμερα το μεσημέρι στις Βρυξέλλες, κατά τη συνάντηση του κοινοτικού επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί με τους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Σταθάκη, καθώς και με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη.

3).Ετοιμασίες για τις τηλεοπτικές άδειες . 
Το πρωί της Τρίτης θα ξεκινήσει η δημοπράτηση για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, ένα θέμα που έχει προκαλέσει πολλές αντιπαραθέσεις τους τελευταίους μήνες. Οι τελικοί υποψήφιοι είναι 9. 

Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των εμπλεκομένων. Στη συνέχεια θα σφραγιστούν οι αίθουσες, παρουσία των εκπροσώπων των καναλιών, ώστε το πρωί της Τρίτης να κηρυχθεί η έναρξη.

4). Νέο πρόγραμμα απασχόλησης για 23.000 ανέργους από 29 έως 64 ετών. 
Ένα νέο πρόγραμμα απασχόλησης για 23.000 ανέργους, ηλικίας 29 έως 64 ετών, αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας Ράνια Αντωνοπούλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

5). Οι διαπραγματεύσεις για την ΤΤΙP απέτυχαν. 
Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ για τη Διατλαντικής Συμφωνίας Εμπορίου και Επενδύσεων (ΤΤΙP) απέτυχαν, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Οι διαπραγματεύσεις τα τελευταία χρόνια είχαν παρουσιάσει ελάχιστη πρόοδο, επισημαίνει το ΑΡ. 

Ο Γκάμπριελ, ο οποίος εκτός από υπουργός Οικονομίας είναι και αντικαγκελάριος της Γερμανίας είπε την Κυριακή: «Κατά τη γνώμη μου είναι de facto ότι οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ έχουν αποτύχει, ακόμη και εάν δεν το παραδέχεται κανείς».

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου