Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Εσείς που περνάτε; Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων θέτει το υπουργείο Παιδείας αφού ανακοινώνονται σήμερα οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου πληκτρολογώντας:

-τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους

-τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Ονοματεπώνυμο - Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

2).Ένα άτυπο κυβερνητικό συμβούλιο με το βλέμμα στη ΔΕΘ.Βαλίτσες ετοιμάζει ο πρωθυπουργός για το Παρίσι και τη συνάντηση των σοσιαλιστών αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, στις 25 Αυγούστου. Χθες πραγματοποιήθηκε άτυπο κυβερνητικό συμβούλιο με το Μαξίμου να προετοιμάζεται και για τη ΔΕΘ.

3).«Το χάος πήρε μορφή» στο μεταναστευτικό.Με τη φράση «το χάος πήρε μορφή» περιέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, την ολοκλήρωση της διαδικασίας προκαταγραφής των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα.

Έσπευσε δε να επισημάνει τη σημασία της συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας στο προσφυγικό, τονίζοντας πως εάν αυτή δεν είχε συναφθεί θα είχαν φθάσει την Ελλάδα επιπλέον 180.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Τώρα υπολογίζονται σε 54.000 άτομα.

4).Η μάχη για τη Μοσούλη και οι φόβοι του ΟΗΕ για επιπλέον 1 εκατ. εκτοπισμένους.Μια μεγάλη επιχείρηση στη μάχη κατά του ISIS εξαπέλυσαν οι ειδικές δυνάμεις του Ιράκ χθες και δεν είναι άλλη από τη μεγάλη επίθεση στην Καγιάρα, νότια της Μοσούλης.

Μια θέση στρατηγικής σημασίας αφού είναι κοντά στη Μοσούλη, το προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους και δίνει σημαντική ώθηση στις δυνάμεις Ιράκ για τη μάχη της Μοσούλης, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές.

Ωστόσο ο ΟΗΕ προειδοποιεί για τους κινδύνους αυτής της επιχείρησης, αφού εκτιμάται ότι θα προκαλέσει επιπλέον μαζικούς εκτοπισμούς που μπορεί να φτάσει και το 1 εκατ. άτομα. Κάτι που θα αποτελούσε τη χειρότερη μετακίνηση πληθυσμού εδώ και χρόνια.

5).Ένα «αντίο» στον μεγάλο ζεν πρεμιέ του ελληνικού σινεμά, Ανδρέα Μπάρκουλη Έφυγε χθες από τη ζωή, σε ηλικία 80 ετών, ο μεγάλος ζεν πρεμιέ και θρύλος του ελληνικού κινηματογράφου, Αντρέας Μπάρκουλης, μετά από μακρά νοσηλεία στο νοσοκομείο Αγία Όλγα, εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

Στο πλευρό του βρίσκονταν η σύζυγός του Μαίρη Μπάρκουλη, φίλοι και συγγενείς του. Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη 25 Αυγούστου στο Κοιμητήριο της Μεταμόρφωσης στις 5.30 μμ.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου