Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Βασικές ειδήσεις που πρέπει  να γνωρίζετε:
1).Συνεχίζεται η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες.
Όλα προχωρούν κανονικά όσον αφορά στις τηλεοπτικές άδειες με τη γνωστή «φαγωμάρα» και τις αντιδράσεις κυβέρνηση και αντιπολίτευσης.

Σήμερα Παρασκευή 26 Αυγούστου, ενώπιον του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας θα παρουσιαστούν οι νομικοί παραστάτες επτά τηλεοπτικών σταθμών που έχουν περάσει το στάδιο της προεπιλογής για τις τηλεοπτικές άδειες ενώ τις θέσεις τους θα παρουσιάσουν και οι συνήγοροι των υπουργών Οικονομικών και Επικρατείας.

Επί των αιτήσεων προσωρινών διαταγών που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Ωστόσο αντιδράσεις εκφράστηκαν από κόμματα της αντιπολίτευσης για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, με τη ΝΔ να τονίζει ότι «δεν αναγνωρίζει. Δεν νομιμοποιεί και δεν αποδέχεται το διαγωνισμό» και τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά να απαντά πως η «Η ΝΔ θέλει να γυρίσουμε στο καθεστώς της διαπλοκής με δανεικά κι αγύριστα».

2).Το εγχείρημα σοσιαλδημοκρατών και Αριστεράς για να σταματήσει η ύφεση της ΕΕ και οι προτάσεις Τσίπρα.

Σε μια Ευρώπη που υποφέρει ο πρωθυπουργός της πιο ταλαιπωρημένης χώρας στην ΕΕ, ο κ. Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε κατά τη διάρκεια της συνάντησης των Ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών ηγετών στο Παρίσι, στην οποία συμμετείχε ως παρατηρητής, τέσσερις προτάσεις για την εργασία και την ανάπτυξη στην ΕΕ. Αυτές είναι:  

1.Να υπάρξει αύξηση του πακέτου Γιούνκερ

2.Μεταφορά πόρων από το κέντρο της Ευρώπης στην περιφέρεια της κρίσης

3.Να μην υπολογίζονται στα ελλείμματα πόροι που διατίθενται για την ανεργία

4.Να συσταθεί κοινού φόρουμ διαλόγου σοσιαλδημοκρατικών και αριστερών δυνάμεων στην Ευρώπη.

3).Πώς αυξήθηκαν τα φορολογικά έσοδα του κράτους τον Ιούνιο του 2016 σε σχέση με τον ίδιο μήνα του περασμένου έτους.

Κατά 1 δισ. ευρώ αυξήθηκαν τα φορολογικά έσοδα του κράτους τον Ιούνιο, συγκριτικά με τον Ιούνιο του 2015, όπως προκύπτει από την έκθεση της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού και Οικονομικής Διοίκησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, στην οποία αναλύεται από που προέκυψαν αυτά τα έσοδα.

Δεν είναι δύσκολο να μαντέψετε από που προέκυψε η αύξηση. Φυσικά από τους έμμεσους φόρους, δηλαδή ΦΠΑ και άλλους φόρους κατανάλωσης, αφού ήρθαν στα ταμεία του κράτους επιπλέον 739,41 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση, ενώ η αύξηση των εσόδων από άμεσους φόρους ανήλθε στα 267,04 εκατ. ευρώ, συγκριτικά με τον Ιούνιο του 2015.

4).Δοκιμάζεται η Ιταλία. Τουλάχιστον 250 οι νεκροί από το σεισμό. Άγνωστο ο αριθμός των αγνοουμένων.

Δοκιμάζεται η γειτονική μας Ιταλία. Στους 250 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών του φονικού σεισμού που ισοπέδωσε πολλά χωριά στην κεντρική Ιταλία. Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας ανακοίνωσε νωρίς το βράδυ της Πέμπτης τον τελευταίο απολογισμό αυτής της τραγωδίας: 250 νεκροί και 365 τραυματίες που νοσηλεύονται, ενώ  δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη ο αριθμός των αγνοουμένων.

5).Κλιμακώνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία η Τουρκία, τώρα βομβαρδίζει και Κούρδους

Η Άγκυρα στέλνει περισσότερα άρματα μάχης στη Συρία στο πλαίσιο των επιχειρήσεων κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. 

Όμως με την ευκαιρία οι δυνάμεις του τουρκικού στρατού βομβάρδισαν την Πέμπτη θέσεις κούρδων μαχητών των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) νότια της πόλης Τζαραμπλούς. Η ένταση κλιμακώνεται επικίνδυνα στην ευρύτερη περιοχή.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου